Hoofdgerechten

Ik houd van eenpansgerechten. In een ovenschaal mag ook. Een AVG'tje (aardappels, vlees en groente) zul je hier daarom niet vaak aantreffen. Dat komt overigens ook omdat er altijd wel iets mis lijkt te gaan wanneer ik me waag aan het bakken van een goed stuk vlees. Wat er mis gaat dan? Laten we het erop houden dat niemand van een stukje schoenzool houdt en dat ik mijn gasten graag tevreden stel.

Gnocchi met botersaus en gefrituurde salie

Makkelijker dan dit wordt het niet. En lekkerder eigenlijk ook niet. Want deze gnocchi met botersaus en gefrituurde salie is niet normaal verrukkelijk. En super snel klaar. Echt, in vijf minuten kan dit heerlijke gerecht ook bij jou op tafel staan.

Lees meer »

Vegetarische chili con carne met linzen

Op zoek naar een gezonde en smakelijke vleesvrije versie van de klassieke Mexicaanse schotel, chili con carne? Dan is deze vegetarische chili con carne (ook wel chili sin carne genoemd) met vegetarisch gehakt en linzen misschien wel iets voor jou! Zelfs als je, net als ik vroeger, geen fan bent van bonen, is dit gerecht een echte aanrader. Lees verder voor het recept van deze heerlijke chili sin carne met linzen.

Lees meer »

Tacoschuitjes met tonijn

Het is al weer even geleden dat ik hier een recept plaatste. Later meer over de reden daarvoor, maar nu eerst even een dikke vette shoutout naar deze loaded tacoschuitjes (jaja, dat zijn dus letterlijk taco's in de vorm van een schuitje) gevuld met tonijn, mais en paprika. Vergezeld van een heerlijke guacamole, tomatensalsa en het hemelse sausje van de burrito's van de Wereldgerechten van Knorr. Maar dan zelfgemaakt. Oeh, en laten we de koriander niet vergeten. En voor alle mensen die koriander niet te nassen vinden (iets met zeep), je kunt het dus wél leren eten. Been there, done that.

Lees meer »

Lasagne met venkel, prei en zalm

Venkel, prei en gerookte zalm. Een match made in heaven. Voeg daar een verrukkelijke bechamelsaus met mosterd en een fikse hoeveelheid gesmolten kaas aan toe en de op je tong piesende engeltjes zijn niet aan te slepen. Comfortfood to the max en niet normaal lekker, geloof me. 

Lees meer »

Risotto met rivierkreeftjes en tomaat

Deze risotto met rivierkreeftjes, tuinerwten en tomaten is weer een winnaar hoor! Een echte smaakbom en heel makkelijk om te maken! En snel klaar. Nou ja, binnen een half uur in elk geval. Als je snel snijdt tenminste. Want een goede risotto heeft sowieso 25 minuten nodig om lekker smeuïg te worden.

Lees meer »

Snelle Koreaanse bulgogi met gehakt

Dit recept is een super snelle variant op de Koreaanse bulgogi. En voor iedereen die nu denkt: "Bul-wat?", bulgogi is een in Korea populair gerecht waarbij gemarineerd rundvlees op de barbecue of hete grill wordt bereid. Je schept het vlees op een slablad en eet het vervolgens uit de hand. 

Lees meer »

Zalm met venkel en tomaat uit de oven

Mijn recept voor Zalm met venkel, aardappel en Parmezaan is al heel lang één van de best bekeken recepten op mijn website. Maar om heel eerlijk te zeggen begreep ik nooit zo goed waarom deze ovenschotel met zalm en venkel het zo goed deed. Niet dat ik het zelf geen lekker recept vind, maar de beschrijving ervan was nou niet echt om heel enthousiast van te worden. En eerlijk gezegd kon ik hetzelfde zeggen van de foto's die ik erbij gemaakt had.

Lees meer »

Vegetarische lasagne met ragù van Ottolengi

Yotam Ottolenghi... wie kent hem niet? Een ware kunstenaar als het om smaak aankomt. Ik leerde hem (nou ja, niet persoonlijk) kennen toen ik een aantal jaar geleden bij toeval in zijn restaurant Nopi in Londen terecht kwam en sindsdien ben ik verkocht. Ik heb inmiddels bijna al zijn kookboeken en er staat hier regelmatig één van zijn gerechten op tafel.

Lees meer »

Aziatische noodles met heel veel groente en zalm

Oké, er is hier duidelijk iets flink misgegaan. Nou ja, dat valt reuze mee, maar ik ging voor een dramatische inleiding. Ik kwam net dus tot de ontdekking dat mijn 'altijd goed, lekker en gezond voor als je weinig tijd hebt-gerecht' nog helemaal niet op mijn website stond! En dat terwijl deze wokschotel van noodles met heel veel groenten en zalm (of garnalen) hier toch bijna elke week wel een keer op tafel staat.

Lees meer »

Kip kerrie met heel veel groenten

Als kind was ik dol op de kip kerrie die mijn moeder maakte. Maar in de loop der jaren ben ik dat op de één of andere manier vergeten en at ik het eigenlijk nooit meer. Totdat ik eraan herinnerd werd door een recept wat ik tegenkwam in het nieuwe kookboek van Charlotte de Jong. Met de herinnering aan de kip kerrie van mijn moeder in mijn achterhoofd ontstond dit super makkelijke, maar zeer smaakvolle recept voor kip kerrie. Met kip en kerrie (haha) en heel veel extra groenten. Een beetje van mezelf, een beetje van Charlotte en een beetje van Maggie. Dat laatste was vroeger een veelgemaakt grapje bij ons thuis. Dan zette mijn moeder het eten op tafel vergezeld van de woorden 'een beetje van mezelf en een beetje van Maggie'. Omdat ze Magda heet. Wij vonden dat vroeger heel grappig. En stiekem nog steeds eigenlijk :-)

Lees meer »

Mosselen in Thaise rode curry

Mosselen. You love them or you hate them. En als foodblogger met Scheveningse roots zou ik natuurlijk alle soorten vis, schelp- en schaaldieren verrukkelijk moeten vinden. En dat vind ik ook. Op mosselen na dan. Ik vond ze niet vies, maar ook niet echt super lekker. Ik vond ze gewoon mwoah. Als kind stonden er bij ons regelmatig mosselen op tafel. Op klassieke wijze klaargemaakt. Met witte wijn, mosselkruiden en wat fijngesneden groenten. Ik at er dan een stuk of vijf waarna ik over ging op stokbrood met ladingen van mijn moeders zelfgemaakte knoflooksaus (nog steeds de lekkerste knoflooksaus ooit, maar dat terzijde). 

Lees meer »

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Op de één of andere manier vind ik spaghetti met balletjes echt 'kindereten'. Ik had het dan ook nog nooit gemaakt (want...geen kinderen), maar dat bleek dus een gemiste kans. Echt mensen, het is een vreselijke misvatting dat spaghetti met balletjes alleen voor kinderen bedoeld is. Oké, ik maakte het omdat mijn neefje en nichtje kwamen logeren, maar wij hebben er nèt zo van gesmuld als onze twee kleine logeetjes. 

Lees meer »