Het aspergeseizoen loopt helaas alweer tegen het einde, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik er met volle teugen van heb genoten! Van de klassieke asperges met ham, ei en botersaus tot risotto met groene asperges en geitenkaas, aspergesoep met gegrilde asperges en een quiche met asperges en geitenkaas, in mijn beleving hebben we de afgelopen weken niets anders gegeten dan asperges. Je zou zeggen dat de asperges inmiddels mijn neus uitkomen, maar niets is minder waar. En als kers op de taart (of Limburgse vlaai) mocht ik afgelopen zaterdag naar een heus asperge-event op het prachtige landgoed horende bij kasteel en hoeve Cortenbach in Voerendaal. Astrid van BonApetit bezorgde ons een dag om nooit te vergeten met o.a. een rondleiding over de aspergevelden, een bierproeverij van Gulpener en een heleboel lekkere hapjes en drankjes. En alsof dat nog niet genoeg was, stuurde ze ons naar huis met maar liefs vier goed gevulde goodiebags met allemaal Limburgse lekkernijen. Deze soep maakte ik van de groene asperges Löss-asperges die uiteraard niet konden ontbreken.