Other things to buy


Wat haal je in huis voor een feestje?

Een lange tijd werden verjaardagen en andere heuglijke gebeurtenissen helemaal niet meer, op afstand (lang leve Zoom) of in ‘zeer afgeslankte vorm’ gevierd. En hoewel ik dat stiekem soms best makkelijk en lekker rustig vond, was het natuurlijk verre van gezellig. Dus hoe fijn is het dat feestjes weer gevierd mogen worden!

Lees meer »

Ik ga op vakantie en neem mee... koffie

Vakantie! We zijn er bijna allemaal dol op om er zo nu en dan even tussenuit te gaan. Eennieuwe omgeving, weg van de dagelijkse beslommeringen. Gewoon even weg, even niet thuis zijn.Heerlijk, toch? Maar ook al geniet je nog zo van je vakantie, er zijn bijna altijd wel dingendie je toch een beetje kunt missen wanneer je weg van huis bent. Een goed teken, dan is het tenminste ook weer fijn om thuis te komen. Wat mis jij het meest als je op vakantie bent?

Lees meer »

Wijn + spijs = fijn

Ik vind de meeste wijn lekker, heel lekker of héééél lekker. Ik zou willen dat ik tijdens het proeven nog iets intelligents zou kunnen zeggen over de druivensoort of de afdronk, maar zover rijkt mijn wijnkennis helaas niet. Het doen van een wijncursus staat daarom nog steeds hoog op mijn lijstje. En graag leer ik daar dan ook meer over welke wijn er het beste bij welk gerecht past. Want mèèèèèn, wat heb ik de plank daarmee vaak misgeslagen. 

Lees meer »

Welk kerstcadeau geef je een foodie?

Tot zo'n vijf jaar geleden had ik nog nooit van de term 'foodie' gehoord. En nu vrees ik dat ik er zelf één genoemd kan worden. En ik kan je vertellen dat dat voor mijn wederhelft echt niet altijd een feestje is. Oké, hij kan dagelijks genieten van mijn culinaire hoogstandjes (en missers), maar de term ‘foodie’ wordt in de Dikke van Dale niet voor niets gedefinieerd als ‘gastronomiefreak’. Met de nadruk op freak.Met hand in eigen boezem gestoken, bespreek ik in dit artikel enkele ‘freaky’ eigenschappen. Daarnaast heb ik ook wat tips voor jullie bedacht om het leven met een foodie draaglijker te maken en leuke ideeën voor cadeaus waar je elke foodie blij mee zult maken.

Lees meer »

Fotofabriek.nl

In het najaar beginnen wij meestal al met het maken van plannen voor de zomervakantie. Waar gaan we heen? Wat gaan we doen? De voorpret is vaak bijna net zo leuk als de vakantie zelf (met de nadruk op bijna natuurlijk). Stedentripjes, wintersport of verre reizen, wij zijn overal voor in. Nou ja, kamperen blijkt niet meer zo aan ons besteed te zijn (lees: voor ons geen gedoe meer met tenten opzetten, lekke luchtbedden of met een toiletrol onder je arm naar de wc). 

Lees meer »