Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 11:55

Op de één of andere manier vind ik spaghetti met balletjes echt 'kindereten'. Ik had het dan ook nog nooit gemaakt (want...geen kinderen), maar dat bleek dus een gemiste kans. Echt mensen, het is een vreselijke misvatting dat spaghetti met balletjes alleen voor kinderen bedoeld is. Oké, ik maakte het omdat mijn neefje en nichtje kwamen logeren, maar wij hebben er nèt zo van gesmuld als onze twee kleine logeetjes. 

Recept voor spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten voor 2 volwassenen en 2 peuters:

  • 300 gram spaghetti
  • 300 gram biologisch gehakt (half om half)
  • 1 blik tomatenpulp (Mutti Polpa) à 425 ml
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 2 kleine uien
  • 1 ei (klein)
  • paneermeel (op gevoel)
  • 3 el Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • een handje peterselie voor de garnering
  • bakboter* (Blue Band)
  • olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)

    * voor het bakken van vlees zweer ik bij de bakboter van Blue Band. Zo'n pakje dus. Bakboter uit een fles is gewoon meuk. Altijd. Niet doen dus. 

Aan de slag:

  • Snijd één van de twee uien zo fijn mogelijk en knijp een teentje knoflook uit. 
  • Meng (met je handen, dat gaat echt het best) het gehakt met het ei, de fijn gesneden ui (eentje dus), de geperste teen knoflook, de Parmezaanse kaas, het paprikapoeder en de helft van de Italiaanse kruiden.
  • Voeg nu wat eetlepels paneermeel toe totdat het gehakt de juiste substantie heeft (niet te nat, maar ook zeker niet te droog). 
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Draai er 12 - 16 kleine balletjes van. 
  • Verhit een flinke klont bakboter in een hapjes- of koekenpan. Zodra de boter goed schuimt en lichtbruin begint te kleuren bak je de balletjes even aan. Ze hoeven alleen maar een bruin korstje te hebben , ze garen straks verder in de tomatensaus. Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper nu de andere ui en pers ook het overgebleven teentje knoflook uit.
  • Giet het achtergebleven vet uit de pan (hoeft niet helemaal schoon hoor) en verhit er nu een scheutje olijfolie in.
  • Fruit de ui en knoflook even aan en giet de tomatenpulp erbij. Schenk er ook een half blikje water bij (ongeveer 200 ml).
  • Roer de Italiaanse kruiden er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de gehaktballetjes in de saus en laat nog een minuut of 10 pruttelen op een klein pitje.

  • Verdeel de spaghetti over de borden en schep er een flinke lepel saus over (met balletjes natuurlijk).
  • Garneer de boel gezellig met wat peterselie (die er hoogstwaarschijnlijk door de kids weer net zo snel uitgevist wordt).

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.