10 vragen aan...

Voordat ik zo'n vijf jaar geleden een account op Instagram aanmaakte, had ik nog nooit van de term 'foodie' gehoord. En nu ben ik er zelf één blijkbaar. In deze rubriek stel ik aan de hand van tien vragen een aantal collega-foodbloggers aan jullie voor. En dat zijn me toch een stelletje leukerds!


10 vragen aan ... Mascha Food Lifestyle

Weet jij wat flodderbonen zijn? Niet? Dan kom je, net als ik, vast niet uit Brabant. Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar Mascha van Berkel (een echte Brabantse) wel en zij vindt flodderbonen niet te vr...eten. 

Lees meer »

10 vragen aan ... B(l)ij Bosch

Och hemeltje lief, wat ben ik dol op de foodie die ik voor deze eerste editie van 2022 het hemd van het lijf mocht vragen. Hilde Bosch, het gezicht achter het bijna gelijknamige Instagramaccount Blijbosch, staat namelijk dagelijks garant voor een glimlach (of meer dan dat) op mijn gezicht. Of het nu gaat om haar hilarische stories en hashtags (!), marktvlogjes of andere semi-serieuze overpeinzingen, geef deze vrouw een podium en ik garandeer je dat je een leuke avond hebt. 

Lees meer »

10 vragen aan ... Em's Real Food

Deze stralende dertiger (in haar bloedmooie keuken) is Emma van der Deijl. Het gezicht achter Em's Real Food. Als ik één woord zou moeten kiezen om Emma te omschrijven, dan zou ik gaan voor 'gedreven'. Want door haar gedrevenheid om zich te willen ontwikkelen als receptontwikkelaar en foodfotograaf heeft zij haar onlangs van haar hobby haar werk kunnen maken.

Lees meer »

10 vragen aan ... TiffsKitchen

Wanneer ik Tiffany hier alleen maar zou introduceren als foodblogger, dan zou ik haar tekort doen. Maar als ik daar 'ongelooflijk mooie en sterke jonge vrouw' aan toe zou voegen, dan dekt dat de lading al veel beter. Want naast lekkere recepten geeft deze topper haar volgers op Instagram ook dagelijks een kijkje in haar leven. Een leven wat helaas niet uit alleen maar rozengeur en maneschijn bestaat. Maar Tiffany is een vechter en daarmee, wat mij betreft, een voorbeeld voor andere (jonge) vrouwen die met soortgelijke 'struggles* in life' te dealen hebben.

Lees meer »

10 vragen aan ... de CookingQueens

'Wat is er mooier dan een hobby delen met iemand die je lief hebt?' staat er op de website van de CookingQueens José en Mariëlla. En dat is precíes wat deze moeder en dochter doen. Zij delen hun passie voor koken, bakken en de Italiaanse keuken. En gelukkig voor ons, delen ze dat ook met de rest van de wereld. Want mééén wat kunnen Mar & Jo (noemen ze jullie zo?) lekker koken en bakken! En wat hebben ze veel lekkere (overwegend Italiaanse) recepten op hun website staan!

Lees meer »

10 vragen aan ... PaTESSerie

Zeg je bakken, dan zeg je Tessa. Zeg je chocolade, dan zeg je... ook Tessa. En zeg je "Goedlachse Friezin die fantastisch kan bakken én alles van chocolade weet", dan kan dat natuurlijk over niemand anders gaan dan over Tessa Couperus, de vrouw achter PaTESSerie. 

Lees meer »

10 vragen aan ... Heerlijke Happen

Zeg je Heerlijke Happen, dan zeg je smoothiekoningin, 'Rondje met het hondje', 'On the road again' en een blog vol heerlijke recepten. Mevrouw Heerlijke Happen herself (aka Francine) kon dan ook niet ontbreken in deze rubriek. Toen ik haar vroeg of ze mee wilde werken, antwoordde ze enthousiast dat ze dat graag wilde, maar dat ik dan wel gelijk moest komen lunchen. Zo gezegd zo gedaan en ik vertrok gewapend met mijn spraakrecordertje richting het pittoreske Andel (en nee, daar had ik ook nog nooit van gehoord). Aldaar werd ik hartelijk ontvangen door Francine, dochter Jools en beagle Lily. Die laatstgenoemde begint zo langzamerhand een heuse BNH (bekende Nederlandse hond) te worden, want ze speelt een niet onbelangrijke rol in de stories die Francine dagelijks op haar Instagram post. Ruim 3 uur en een heerlijke lunch later vertrok ik weer huiswaarts. Met keelpijn van het vele praten en een spraakopname van het interview waar je u tegen zegt. Aan mij de schone taak om daar een logisch verhaal van te maken....

Lees meer »

10 vragen aan ... Suus Kookt

Wanneer je het blog van SUUSKOOKT opent, vallen direct haar prachtige en lichte foodfoto's op. Haar blog ziet er sowieso prachtig uit. En da's niet gek ook, want deze leuke foodie is eigenlijk vormgeefster van beroep. Een digital designer om precies te zijn. Wat er eigenlijk op neer komt dat Suzanne websites en applicaties ontwerpt. En binnenkort kan ze het vormgeven van een kookboek toevoegen aan haar CV. Suzanne is namelijk verantwoordelijk voor de vormgeving van het binnenwerk van het bitterballenkookboek van niemand minder dan Ilona de Wit van Worstenbrood en Wijn. En mensen, ik heb al even mogen spieken en het wordt werkelijk prachtig! Ik ben super trots dat Suus (ik mag Suus zeggen. En jullie trouwens ook) mijn 10 vragen wilde beantwoorden. Ik wens jullie veel leesplezier!

Lees meer »

10 vragen aan ... FunkyFood by Niki

Lekkere recepten en prachtige foto's van haar gerechten. Tel daar een flinke dosis enthousiasme bij op en voila...da's Niki. Deze goedlachse foodie is pas een half jaar bezig, maar komt zeker niet over als een beginner. Sterker nog, ik ben stiekem een beetje jaloers op de fotografieskills van Niki! Graag stel ik jullie voor aan...FunkyFood by Niki!

Lees meer »

10 vragen aan ... Foxilicious

Nienke Vos + een passie voor koken = Foxilicious. En die passie spat ervan af wanneer je het blog van Nienke bekijkt. Het staat vol met heerlijke vegetarische gerechten, waarmee je zelfs de grootste carnivoor kunt overtuigen dat vegetarisch eten niet alleen gezond is, maar ook gewoon heel erg lekker!Op haar overzichtelijke website biedt Nienke een keur aan makkelijke te maken recepten zonder vlees, waarbij ze voor alle recepten aangeeft hoe je deze kidsproof kunt maken. Want tja, hoe graag we ook willen dat onze koters hun dagelijkse hoeveelheid groenten binnenkrijgen, dit zorgt toch vaak voor lastige momenten aan de eettafel. Nienke's filosofie is: probeer groente eten leuk te maken en wees blij met alles wat je erin krijgt. Op zoek naar tips over hoe je strijd aan tafel (zoveel mogelijk) kunt vermijden? Lees dan even haar blog met 10 tips hiervoor (nadat je dit artikel hebt gelezen natuurlijk). 

Lees meer »

10 vragen aan ... Food from ClaudNine

Kan je verliefd zijn op foto's? Ja hoor, dat kan! Want o, o, o wat zijn de foodfoto's die Claudia van Food from ClaudNine maakt wonderschoon. En dat is niet het enige, want ik word ook heel blij van haar recepten. Claudia kookt volgens het motto 'kleine moeite, groots effect' en dat levert super smaakvolle recepten op die voor elke (beginnende) thuiskok te maken zijn. Ik heb Claudia (op Instagram) 'leren kennen' door de challenges die zij in het leven heeft geroepen. Elke twee weken gaat zij de uitdaging (met zichzelf) aan door iets te gaan koken of bakken wat zij nog nooit gemaakt heeft. En dan hebben we het natuurlijk niet over een stamppotje of een simpele appeltaart, maar over lastige gerechten met een fikse moeilijkheidsgraad. En dat werkt dus hartstikke aanstekelijk! Haar zuurdesemchallenge heeft menig foodblogger enthousiast gemaakt. Ik heb tot nu toe alleen de donutchallenge aangedurfd, maar het maken van spekkoek of baklava staat door Claudia ook zeker nog op mijn to cook-lijstje.  

Lees meer »

10 vragen aan ... Magda (oftewel, mijn moeder)

Ik heb geloof ik altijd al van lekker eten gehouden. In tegenstelling tot mijn zus (die haar jeugd is doorgekomen op witte boterhammen met kaas zonder randjes), lustte ik bijna alles. Oké, je deed mij geen plezier met spruitjes, boerenkool of tot snot gekookte broccoli, maar verder was ik niet zo moeilijk. De andijviestamppot van mijn moeder vond ik de lekkerste van de hele wereld en in mijn ogen verrichtte ze wonderen met snijbonen die smolten op je tong (ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet wat haar geheim hiervoor is). Ik koester warme herinneringen aan de broodjes die wij op zaterdag wel eens kregen. Die hadden de vorm van een groot heel brood en mijn moeder sneed er dan kleine boterhammetjes van. Niets was leuker dan elk sneetje met iets anders te beleggen. En ik ben nog steeds dol op mijn moeders tosti's. Niks bijzonders hoor (gewoon ordinaire ham-kaastosti's), maar bijzonder door de extra liefde die ze erin stopt. En waar ik stiekem zelf altijd een beetje in de stress schiet van onverwachte gasten, kan bij mijn moeder altijd iedereen mee eten (haar vriezer met 9 laden was dan ook een vereiste toen mijn ouders een nieuwe keuken kregen). Ze zegt zelf altijd onzeker te zijn over haar kookkunsten, maar dat is echt nergens voor nodig. Pasta met zalm en spinazie (beide standaard in de vriezer), een lekkere biefstuk (ook altijd op voorraad) of een heerlijke Italiaanse maaltijd...het is altijd smullen wat mijn moeder op tafel zet. Ik vind het leuk dat wij deze passie voor koken inmiddels delen. Dussss, met gepaste trots en heel veel liefde stel ik jullie voor aan.... mijn moeder!

Lees meer »