Ontbijt

Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Iets met energie opdoen voor de rest van de dag geloof ik. Op werkdagen sla ik mijn ontbijt echter liever over. Geen tijd, maar ook echt vaak geen trek zo op de vroege morgen. In het weekend pak ik daarom graag extra uit en maak ik het liefst een bijzonder ontbijtje voor mij en mijn lief klaar. 


Yoghurtpannenkoeken met bosvruchten

Ik ben dol op pannenkoeken. En dan heb ik het niet over die kartonnen exemplaren waar al die extreem healthy figuren hun dag mee beginnen, maar gewoon over het echte werk. Zoals mijn oma ze vroeger maakte. En dan met lekker veel stroop èn poedersuiker. American pancakes kunnen mij ook enorm bekoren. Door het gebruik van opgeklopt eiwit worden ze extra fluffy. Dat zijn deze pannenkoeken ook. Maar in het geval van deze beauties komt het doordat ik bakpoeder door het beslag gedaan heb. Dat heb ik niet van mezelf hoor, die tip kreeg ik van die leuke Renate van www.foodlovelifebeing.nl Zij gebruikte ook Griekse yoghurt voor het beslag (wat mij super goed uitkwam, aangezien mijn melk op was). Ik maakte er ook nog wat warm fruit bij. Al met al een heerlijk ontbijtje...Enne, check anders ook even die poedersuikerfoto. Prachtig toch? Ben ik stiekem best wel een beetje trots op. 

Lees meer »

Bananenbrood 'met zonder' suiker

Na een nachtelijke snaaisessie (waarbij ik achtereenvolgens een halve reep chocolade, een stuk kaas en twee bakken chips weggewerkt heb), leek het me verstandig om een gezonde versie van een bananenbrood te bakken (i.p.v. die van Ottolenghi met loeiveel suiker). Een onderzoekje op het wereldwijde web leerde mij dat de recepten voor healthy bananenbroden in de basis redelijk op elkaar lijken. Ik geloof echter nooit dat al die bananenbroodbakkers die recepten helemaal zelf bedacht hebben, dus ik vond het wel gerechtvaardigd om dit receptje (ontstaan uit een combinatie van het betere jatwerk en wat aanpassingen van mijzelf) op mijn eigen blog te plaatsen #gejat #alsjedaardanmaareerlijkoverbent

Lees meer »

Wentelteefjes taart

Wentelteefjes behoren absoluut tot mijn favoriete ontbijtjes. Ik zou ze het liefst elke week eten, maar ik houd me in. Zo gezond zijn ze nou ook weer niet. Er bestaan talloze variaties op dit oud-Hollandse gerecht, maar stiekem vind ik de klassieke wentelteefjes de lekkerste. Ik maakte al eens eerder wentelteefjes met gebakken appel en vandaag heb ik er een ontbijttaartje van gemaakt. Nog steeds gemaakt van oud brood, ei, melk, suiker en kaneel. De smaak is hetzelfde, alleen de vorm is anders. 

Lees meer »

Havermout muffins met rood fruit

Deze havermoutmuffins zijn super snel en makkelijk te maken, heel erg lekker en nog gezond ook! Bijkomend voordeel is dat ze ook erg werden gewaardeerd door onze logeerpeuter. Het originele recept komt van de überhealthy Rens Kroes. Ik ben iets minder van dat gezonde gebeuren (het moet vooral lekker zijn) en ik maak ook geen "dansend-in-mijn-onderbroek-in-de-keuken-filmpjes", maar koken kan ze wel. En dansen ook dus blijkbaar.Ik heb er wel het één en ander in aangepast. In het recept, niet in het dansje. Dat moet Rens lekker zelf weten. 

Lees meer »

Griekse yoghurt met gebakken appel

Een lekker (wat zeg ik, verrukkelijk bedoel ik eigenlijk) ontbijt hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit ontbijtje was er één uit de serie 'wat heb ik nog, wat moet er op en wat kan ik daarvan maken?'. De appel kreeg ik van mijn buurman. Een beetje zuur was ie wel (zowel de buurman als de appel), maar daarom juist erg geschikt voor dit gerechtje. Niet heel gezond met die suiker erbij, maar ik beweer gelukkig ook nergens dat ik een #healthychick of #fitgirl ben. 

Lees meer »

Ananas-kokosyoghurt

Ik kreeg van Albert Heijn de opdracht om te laten zien dat gerechten zonder suiker ook heel lekker zijn. Deze heerlijke ananas-kokosyoghurt heeft een heerlijke fris-zoete smaak en heeft inderdaad geen zoete toevoeging nodig!

Lees meer »

Boekweit pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes van boekweitmeel met banaan, kokos en vers fruit doen het hier altijd goed als ontbijt. Lekker, super makkelijk en heel voedzaam (ik zit meestal tot het avondeten vol).

Lees meer »

Wafels met blauwe bessen en pistache

Als ik had geweten dat het zó makkelijk was om zelf wafels te bakken dat had ik dat al veel eerder gedaan (en dan was ik nu waarschijnlijk tonnetje rond geweest). Ik kreeg vorige week een tè schattig tosti-apparaatje van mijn moeder (waar precies 1 tosti in past). Nader onderzoek leerde mij dat ik er ook wafels in kan bakken. Nu leek me dat altijd een nogal ingewikkeld gebeuren, maar zoals gezegd blijkt dat dus reuze mee te vallen. Het lastigste was nog om te besluiten welk recept ik ervoor zou gaan gebruiken (elke internetbakker heeft een eigen recept ontdekte ik). Ik heb uiteindelijk gekozen voor het recept van 'Rutger Bakt'. Hij heeft in 2013 'Heel Holland Bakt' gewonnen, dus die heeft er wel verstand van, dacht ik zo. https://www.rutgerbakt.nl/ 

Lees meer »

Tropische smoothie

Smoothies, ik ben er dol op! Een heerlijke manier om heel veel fruit (of groente) binnen te krijgen. Deze tropische verrassing doet me denken aan witte stranden, palmbomen en zo'n verse kokosnoot met een rietje om loom uit te lurken. En dat ik dan mooi gebronsd en super slank in een hangmat bevallig lig te zijn. Op mijn allercharmantst. Bij dat laatste gaat het al mis (stel je zo'n veel te vaak om zijn as gedraaide hangmat voor met mij als worstje daarin gefrommeld). Ik heb het geduld niet om mooi bruin te worden en super slank zal ik ook nooit worden. Alhoewel...misschien wel als ik de rest van mijn leven alleen nog maar smoothies drink...

Lees meer »

Ontbijt in een glaasje

Dit gezellige glaasje doet het heel leuk op de ontbijttafel. Ik maakte ze voor Pasen, maar wat mij betreft kun je ze gerust het hele jaar serveren. Maar ja, wie ben ik?

Lees meer »

Ontbijttaartjes met spek en ei

Bij een zondags ontbijtje mag een eitje niet ontbreken. Gekookt, gebakken of gepocheerd...het is mij om het even. Deze gezellige exemplaren doen het ook heel leuk op een lunchbuffet of bij de paasbrunch. Succes verzekerd!

Lees meer »

Pannenkoeken met peer en kokos

Deze peren noemen ze buitenbeentjes bij de Albert Heijn. Omdat ze minder goed gelukt zijn. Als peer. Elders zouden ze worden weggegooid, maar bij de Appie kun je ze voor een fijn prijsje kopen. Ze smaken er niet minder om. Ik heb er vandaag heerlijke pannenkoekjes mee gebakken. Met kokos, kaneel en peer dus. Wat nou buitenbeentjes!

Lees meer »