Over mij

Hoi! Welkom op mijn website! Ontstaan uit de behoefte om 'iets' meer te doen met mijn favoriete bezigheden: koken, schrijven (over eten), fotograferen (van eten) en eten (of uit eten gaan).

Een kookboek, een thuisrestaurant, een eigen koffietentje of (doe eens gek) een foodtruck...het is allemaal de revue gepasseerd, maar heeft vooralsnog niet tot concrete plannen geleid. Een foodblog leek me een eerste stap in de richting...en voila: mandyandmore.nl is geboren. 

En nu echt over mij dan ...

Zoals de titel al doet vermoeden heet ik Mandy. 44 jaar. Geboren in Den Haag, opgegroeid in Delft en sinds vijf jaar samen met vriend en zwarte kater woonachtig in Rotterdam. En ik kan wel zeggen dat ik in korte tijd van mijn nieuwe woonplaats ben gaan houden en ik mezelf al een heuse Rotterdammer (inclusief natte t) voel. 

Ik werk al zo'n twintig jaar met heel veel plezier in het basisonderwijs (ook in Rotterdam). Werkdruk? Ja, zeker! Maar daarnaast is het ook de mooiste baan van de wereld om onderdeel uit te mogen maken van de ontwikkeling van kinderen. 

2018 leek mij een mooi jaar om nóg meer te gaan doen waarvan ik heel blij word. En kort gezegd komt dat vooral neer op eten en alles wat daarmee te maken heeft: van zelf experimenteren in de keuken tot het grasduinen in kleine kookwinkeltjes op zoek naar nieuwe spulletjes die ik MOET hebben. Het uitproberen van de vele nieuwe restaurantjes die Rotterdam rijk is of op zaterdagochtend heerlijk over de Rotterdamse markt struinen. En als een echte ‘foodie’, moet alles natuurlijk op de foto worden vastgelegd (dit soms tot lichte irritatie van mijn liefde die regelmatig zijn mooi opgemaakte bordje eten koud ziet worden).

Het liefst zou ik hierbij ook mijn sportieve levensstijl benoemen, maar veel verder dan een wekelijks rondje hardlopen om de Kralingse plas kom ik niet op dat gebied. En laat ik er dan direct maar eerlijk bij opbiechten dat ik ook echt niet altijd übergezond eet. Maar ik vind het wèl heel erg belangrijk dat ik weet waar mijn eten vandaan komt (en pakjes en zakjes gebruik ik al jaren niet meer).

Op mijn Instagram-account kreeg ik steeds vaker de vraag naar de recepten van de gerechten op mijn foto's. Naast het plaatsen van deze recepten en tips op kookgebied, neem ik jullie ook graag mee naar de leukste plekjes die Rotterdam op het gebied van lekker eten te bieden heeft. 

Ik wens je veel lees- en kookplezier! 

 

Liefs Mandy

Samenwerken?

Naast het schrijven voor mijn eigen website, doe ik dit sinds 2021 ook in opdracht voor anderen. Geïnteresseerd? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Reactie plaatsen

Reacties

Rosita Pherai
2 jaar geleden

Ik heb je artikel gelezen in de telegraaf over migraine. Ik heb migraine sinds mijn 23ste en gebruik sinds dec 2019 Aimovig en dit heeft mijn leven met 100% verbeterd. Mocht je interesse hebben, mijn nr is 06-10606833.

Harry Op den Camp
2 jaar geleden

Hallo Mandy,
Ik las je bericht over migraine in de krant. Ik heb ongeveer 10 jaar clusterhoofdpijn gehad. Met Injecties en zuurstof erbij. Ik was helemaal moedeloos,tot ik stopte met roken.Enkele weken later was ik totaal aanvalsvrij. Ik zal niet vertellen dat het de oplossing is,maar ben er zo enorm blij mee.Heel vee sterkte in je gevecht,ook ik heb veel mensen verloren,omdat ze niet op me konden rekenen.
Groeten Harry.

Jeannette Verhagen
5 jaar geleden

Wat een leuke recepten
Heb deze tip van je moeder gekregen.
Lees graag mee.

Diya
5 jaar geleden

Hi ik heb het gevonden tot op school!๐Ÿ˜‹

Fatima Karroumi
5 jaar geleden

Hi mandy you go girl!
Groetjes van fatima van de Agnesschool en die lekkere snickertaart ๐Ÿ˜‹๐Ÿค—๐Ÿ˜‰remember ?

Brenda
6 jaar geleden

Super leuk, trots op jou! Gauw weer eens samen naar die leuke winkels of restaurant. :)

Dennis
6 jaar geleden

Zo leuk Mandy!