Drankjes

Zelfgemaakte smoothies, sapjes of cocktails zijn vaak veel lekkerder dan de kant-en-klare varianten. Daarnaast is het gewoon heel leuk om te doen. Je kunt er lekker mee experimenteren zonder dat er veel mis mee kan gaan. 

Smoothie met mango, framboos en kokos

Smoothies, ik ben er dol op! Een heerlijke manier om heel veel fruit (of groente) binnen te krijgen. Deze tropische verrassing doet me verlangen naar witte stranden, palmbomen en met een rietje uit een kokosnoot lurken. En dat ik dan mooi gebronsd en super slank in een hangmat bevallig lig te zijn. Op mijn allercharmantst. Bij dat laatste gaat het al mis (stel je zo'n veel te vaak om zijn as gedraaide hangmat voor met mij als worstje daarin gefrommeld). Ik heb het geduld niet om mooi bruin te worden en super slank zal ik ook nooit worden. Alhoewel...misschien wel als ik de rest van mijn leven alleen nog maar smoothies drink...

Lees meer »

IJskoffie

Ik vind ijskoffie echt superlekker, maar op de één of andere manier vergeet ik dat altijd. Dan zit ik op een terrasje en zie ik het bij anderen en dan denk ik altijd: 'Dàt had ik moeten bestellen'.Ook wanneer ik er foto's van zie langskomen op instagram bijvoorbeeld, neem ik me voor het eens te maken. Omdat vervolgens nooit te doen. Tot vandaag dan. Er bestaan vast betere recepten voor ijkoffie, maar ik vond deze zelf erg lekker door de toevoeging van schenkstroop (jazeker, die voor op de pannenkoeken).  Door het gebruik van amandelmelk is deze ijskoffie ook geschikt voor mensen met een lactose-allergie/ intolerantie of veganisten.  

Lees meer »

Witte Sangria

Toen wij onlangs een straatbarbecue hadden, werd iedereen geacht iets mee te nemen. Gezien de tropische temperaturen voor die dag, leek een lekker fris drankje mij wel een goed idee. Mijn keus viel op een witte Sangria en na wat experimenteren was ik niet ontevreden met het resultaat. Mijn (bejaarde) Surinaamse overbuurvrouw kon mijn bijdrage aan de barbecue ook wel waarderen...zij sloeg het ene na het andere glas achterover (onderwijl roepend dat zo'n drankje in Suriname gewoon 'water' genoemd werd) en liep vervolgens zwalkend naar huis. Het werd een topavond!

Lees meer »

Tropische smoothie

Smoothies, ik ben er dol op! Een heerlijke manier om heel veel fruit (of groente) binnen te krijgen. Deze tropische verrassing doet me denken aan witte stranden, palmbomen en zo'n verse kokosnoot met een rietje om loom uit te lurken. En dat ik dan mooi gebronsd en super slank in een hangmat bevallig lig te zijn. Op mijn allercharmantst. Bij dat laatste gaat het al mis (stel je zo'n veel te vaak om zijn as gedraaide hangmat voor met mij als worstje daarin gefrommeld). Ik heb het geduld niet om mooi bruin te worden en super slank zal ik ook nooit worden. Alhoewel...misschien wel als ik de rest van mijn leven alleen nog maar smoothies drink...

Lees meer »