Mijn favoriete Restaurants

Eén van de redenen dat ik ervoor gekozen heb om in Rotterdam te willen wonen is het feit dat ik graag (heeeeeeel graag) uit eten ga. Hoewel ik er enorm van geniet om zelf te koken, vind ik het ook heerlijk wanneer dat voor mij gedaan wordt. Op een leuke plek. Met fijne bediening. En een goede sfeer. En waar ik dan het liefst getrakteerd word op nieuwe smaken, een mooie opmaak van mijn bord of een bijzondere kooktechniek. Zodat ik daar dan weer inspiratie uit kan halen. Gevalletje win-win...win!
En Rotterdam is daar bij uitstek geschikt voor. Het ene na het andere (hippe) eettentje opent er zijn deuren. Wanneer ik dat zou willen (en dat wil ik) zou ik elke week een ander restaurant kunnen uitproberen. Mijn ervaringen kun je hier teruglezen. 


De leukste restaurants van Rotterdam

Waar moet je eten in Rotterdam? Nou ja... niets moet natuurlijk, maar áls je uit eten wilt in Rotterdam, bij welke restaurants moet je dan zijn? Waar serveren ze het lekkerste eten? Bij welk restaurant is de sfeer het prettigst? In welke restaurants verlenen ze de beste service? Ik maakte deze lijst gebaseerd op mijn eigen ervaringen met als belangrijkste criterium: bij welke restaurants zouden wij graag nóg een keer willen eten?

Lees meer »

Vis op de Dijk

Een goed restaurant moet wat mij betreft voldoen aan 3 eisen: lekker eten van goede kwaliteit, een prettige sfeer en fijne bediening. Logisch, zou je zeggen...maar geloof mij, er zijn genoeg restaurants te vinden waar één (of meer) van deze componenten volledig ontbreken.Bij Vis op de Dijk hebben ze het gelukkig wèl helemaal begrepen. Alles klopt hier. Altijd. En dat maakt Vis op de Dijk ons favoriete restaurant. Met stip!

Lees meer »

Sand's, Cakes & Bubbles

Nadat ik mijn hardloopcarrière (al voor deze goed en wel begonnen was) aan de wilgen had gehangen, moest ik op zoek naar een andere vorm van beweging. Dat bleek het iets minder hippe broertje van bovengenoemde  sport te zijn, wandelen. Stel je mij hierbij alsjeblieft niet samen een groepje fitte 65-plussers voor in praktische afritsbroek, op sandalen en met stokken in de hand (brrrr). Nee, gewoon lekker op mijn Havaianas met mijn camera om mijn nek door Rotterdam lopen, op zoek naar de bijzondere plekjes die mijn stad te bieden heeft. Sand's, Cakes & Bubbles is zo'n plekje dat ik tegenkwam tijdens één van mijn wandelingen. Heel dicht bij huis eigenlijk (Kralingen - Rotterdam), maar op een locatie waar je niet vaak zomaar langs komt. En dat is jammer, want dit gezellige restaurantje verdient het om door veel mensen bezocht te worden. 

Lees meer »

Ontbijten bij Jordy's Bakery

Eén van de voordelen van het wonen in de stad is het feit dat er op fiets- en loopafstand zoveel te beleven is. Neem nou alleen al Kralingen, de wijk waarin wij wonen: er zijn zoveel gezellige restaurantjes in de buurt waar je terecht kunt voor een vrijdagmiddagborrel, een romantisch etentje met je geliefde of voor een lekker ontbijtje op zondagochtend. Dat laatste doen wij het liefst bij Jordy's Bakery op de Vlietlaan (en niet alleen omdat wij om de hoek wonen). Voor de niet-Rotterdammers onder ons, de Rotterdamse wijk Kralingen ligt tussen het centrum en de Kralingse plas in en is zowel geliefd bij studenten, jonge gezinnen met bakfietsen, hipsters en de oorspronkelijke 'Kralingse kak'.

Lees meer »

Culinair genieten bij huiselijk Indigo

Soms heb je van die avonden dat alles klopt. Mijn bezoekje aan biologisch restaurant Indigo was zo’n avond. Een bijzondere locatie, attente bediening met zeer goede productkennis, verrukkelijk eten en dat alles in een heerlijk ongedwongen sfeer. Deze sfeer laat zich nog het best omschrijven als een combinatie van de gezellige stamkroeg om de hoek en een bezoekje aan je lievelingstante. Maar, dan wel eentje die heerlijk kan koken.

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.