Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aziatische noodles met heel veel groente en zalm

Aziatische noodles met heel veel groente en zalm

Gepubliceerd op 11 februari 2021 om 10:44

Oké, er is hier duidelijk iets flink misgegaan. Nou ja, dat valt reuze mee, maar ik ging voor een dramatische inleiding. Ik kwam net dus tot de ontdekking dat mijn 'altijd goed, lekker en gezond voor als je weinig tijd hebt-gerecht' nog helemaal niet op mijn website stond! En dat terwijl deze wokschotel van noodles met heel veel groenten en zalm (of garnalen) hier toch bijna elke week wel een keer op tafel staat.

Ik heb in dit kader daarom altijd wel een paar moten zalm (of een zak grote garnalen) in de vriezer liggen. Ik moet er wel bij bekennen dat de oorzaak hiervan vooral bij mijn moeder ligt. Zij houdt nauwlettend in de gaten wanneer de hele zalmen (of die eerder genoemde garnalen) in de aanbieding zijn bij de Makro. Ze hakt ze vervolgens eigenhandig in moten (de zalm dus, de garnalen in stukken hakken zou zonde zijn) en verpakt ze dan per stuk in diepvrieszakjes. Super handig! Want zalm is altijd goed. En garnalen ook. Dank je wel, mam! 

Ook zo dol op Aziatische visgerechten? Probeer dan ook mijn Spinaziecurry met garnalen  Thais visgerecht in kokosmelk Aziatische garnalensoep met kokos of  Aziatische zalm met groenten eens. Succes verzekerd!


Recept voor snelle Aziatische noodles met groente en zalm (of garnalen)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 flinke moot zalm zonder huid òf ± 16 grote garnalen
  • 400 gram oosterse roerbakgroenten (uit een zak...lekker makkelijk)
  • 150 gram egg noodles
  • 1 ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • een stuk gember van ± 1 cm
  • 1/2 chilipepertje
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 el (sesam)olie
  • 4 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 1 el rijstwijn 
  • sap van een halve limoen
  • een half bosje verse koriander
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes*

Aan de slag:

  • Laat de zalm (of de garnalen) ontdooien.
  • Snipper de ui, pers de knoflook, rasp de gember en snijd het pepertje in dunne ringetjes.
  • Snijd de zalm in grote dobbelstenen en zet apart.
  • Bereid de noedels zoals beschreven op de verpakking, giet af en laat staan voor verder gebruik.
  • Verhit de olie in een wok of grote hapjespan. Fruit de ui even aan en voeg na een minuut of twee de knoflook, gember en chilipeper toe. Ook de basterdsuiker mag er nu bij (even goed meebakken). 
  • Voeg de groenten toe en en bak deze kort mee (ze moeten niet slap worden).
  • Na ongeveer twee minuten mogen de noodles erbij.
  • Voeg de sojasaus, vissaus, rijstwijn en het limoensap toe en schep alles goed door elkaar.
  • Nu komt het belangrijkste onderdeel: het proeven! Het gerecht moet een perfecte balans zijn van zoet, zuur, zout en pittig. Het kan dus zijn dat je iets meer van bovenstaande smaakmakers moet toevoegen.
  • Zodra het gerecht op smaak is, mogen de blokjes zalm (of de garnalen) erdoor. Deze hebben nog een minuut of 2 à 3 nodig om te garen. 
  • Serveer het gerecht met sesamzaadjes en de koriander.

Eet smakelijk!

* Wanneer de sesamzaadjes nog niet geroosterd zijn, doe je dit zelf nog even in een droge koekenpan. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.