Home » Recepten » Hoofdgerechten » Kip kerrie met heel veel groenten

Kip kerrie met heel veel groenten

Gepubliceerd op 8 november 2020 om 11:29

Als kind was ik dol op de kip kerrie die mijn moeder maakte. Maar in de loop der jaren ben ik dat op de één of andere manier vergeten en at ik het eigenlijk nooit meer. Totdat ik eraan herinnerd werd door een recept wat ik tegenkwam in het nieuwe kookboek van Charlotte de Jong. Met de herinnering aan de kip kerrie van mijn moeder in mijn achterhoofd ontstond dit super makkelijke, maar zeer smaakvolle recept voor kip kerrie. Met kip en kerrie (haha) en heel veel extra groenten. Een beetje van mezelf, een beetje van Charlotte en een beetje van Maggie. Dat laatste was vroeger een veelgemaakt grapje bij ons thuis. Dan zette mijn moeder het eten op tafel vergezeld van de woorden 'een beetje van mezelf en een beetje van Maggie'. Omdat ze Magda heet. Wij vonden dat vroeger heel grappig. En stiekem nog steeds eigenlijk :-)

Kookboek "Charlie's Kitchen" met 70 recepten voor meer energie en balans

Nog even terug naar het boek van Charlotte, het gezicht achter Charlie's Kitchen en auteur van het gelijknamige kookboek met '70 makkelijke recepten voor meer energie en balans'. Een prachtig boek is het! Maar naast het feit dat het qua vormgeving uitstekend in mijn inrichting past, is de inhoud ook héél fijn. Prettig geschreven en boordevol handige tips en richtlijnen voor meer balans in je leven. Zonder dat het belerend of betuttelend over komt. Begin de dag met een gezond ontbijt, een groene energie-smoothie en een rondje hardlopen (of een dansje), maar eindig 'm met een goed glas wijn onder een dekentje op de bank. Dat is #echtinbalans voor mij.

Ik kreeg het boek van Charlotte opgestuurd met de opdracht 'er maar lekker uit te gaan koken' en dat heb ik gedaan. Ik heb al een aantal gerechten gemaakt en alles was lekker. De recepten zijn divers en uitnodigend, voor zowel de beginnende als de wat meer ervaren thuiskok. Je kunt de recepten precies maken zoals ze beschreven staan, maar ze lenen zich er ook goed voor om er een eigen draai aan te geven. Kortom, een aanwinst voor mijn kookboekenverzameling en een aanrader voor jou!

Wil jij dit boek winnen? Dat komt goed uit! Ik mag er van Charlotte eentje weggeven. Laat een reactie achter onder dit recept en wie weet is dit fijne boek binnenkort van jou. Meedoen kan t/m woensdag 18 november.

Recept voor een super makkelijke kip kerrie zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram (zilvervlies)rijst
  • 200 gram kipfilet of vegetarische kipstukjes (ik vind die van De Vegetarische Slager erg lekker)
  • 1/2 Chinese kool
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember van 1 cm 
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 tl fijngemalen komijn
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl sambal
  • olie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

  • koriander (optioneel)
  • Gebakken uitjes (optioneel)

Aan de slag:

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Kook de sperziebonen totdat ze beetgaar zijn. Ze zijn dan nog frisgroen van kleur en een beetje knapperig. Wanneer je diepvriesboontjes gebruikt, is dit niet nodig. 
  • Snijd de kip in stukjes van ongeveer anderhalve cm.
  • Snijd de paprika in ringetjes en ook de kool mag je fijnsnijden.  
  • Snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan.
  • Fruit de ui gedurende een minuut of 2 en voeg dan de kip, knoflook en de geraspte gember toe. 
  • Als de kip bruin begint te kleuren, mogen alle specerijen, de sambal en de gembersiroop erbij.
  • Schep de boel even om en voeg dan de paprika, Chinese kool en de boontjes toe.
  • Bak de groenten even aan totdat de kool begint te slinken en schenk dan de kokosmelk erbij.
  • Draai het vuur laag zodra de saus begint te koken en laat, met een deksel op de pan, een paar minuutjes (5 ongeveer) pruttelen.
  • Serveer de kip kerrie met de rijst en strooi er wat koriander en gebakken uitjes over.

    Eet smakelijk! Ook namens 'Maggie' en Charlotte :-) 

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Hilde
13 dagen geleden

Nu is het 8 uur 's morgens en heb ik zin in kip kerrie ๐Ÿ™„. Is dat in balans? Ben zo nieuwsgierig naar het boek van Charlotte ๐Ÿ˜ƒ en met mijn tijdelijk opgelegde kookboekenkoopverbod hoop ik zo toch een kansje te maken om het alsnog in huis te halen.

Manon
13 dagen geleden

Ooh wat ben ik nieuwsgierig naar het boek en de recepten. Na de zwangerschap weer op zoek naar balans in eten. Wellicht helpt dit boek me op weg!

Petra Bors
13 dagen geleden

Half 9 en ik zit op insta om te kijken wat ik vandaag ga eten, haal hier heel veel inspiratie uit en het oog valt op het lekkere bordje kip kerrie, Balans pff moeilijk hoor steeds te moeten schipperen dus zal dit boek zeer welkom zijn op mijn aanrecht ,

Marjan
13 dagen geleden

Wauw wat ziet dat kookboek er mooi uit ! Past mooi in mijn keuken met groene muren ๐Ÿ˜‰Heb nu ook gelijk trek in ๐Ÿ”kip kerrie ๐Ÿคค
En meer balans en energie zijn hier in huizen Herbert zeer welkom ,ben ik de laatste tijd (overgang) helemaal kwijt ๐Ÿ™„
Dus lieve Mandy fijn weekend en ik doe graag mee ๐Ÿ˜

Renรฉe Bendien
13 dagen geleden

Nou, die wil ik wel winnen! Na jouw beschrijving op insta (en daarna hier) ben ik heel nieuwsgierig geworden! En elke kans op meer balans grijp ik aan ๐Ÿ˜….

Agnes
13 dagen geleden

Tja..die balans.. dat blijft gewoon lastig. Soms vlieg ik totaal uit de bocht en ja dan kom ik mezelf weer tegen. Dat prachtige boek zou zomaar een handvat kunnen zijn ๐Ÿคž๐Ÿคž๐Ÿคž

Pau van Pas & Pau
13 dagen geleden

Pas eet geen kip. Algemeen bekend. Ik daarentegen heul graag!!! Kom maar door met die heerlijke inspiratie zou ik zeggen!. En dan hoop ik dat ie er net zo lekker uitziet als bij jou. ;)

Marielle
13 dagen geleden

Jaa dit boek wil ik heel graag! Na al mijn heerlijke maar wat ongezonde baksels.. wil ik graag gezond koken :) en kan wel wat inspiratie gebruiken!

Anja
13 dagen geleden

Ohhhh kip kerrie is ook voor mij zoโ€™n sweet memoriesgerechtje, dat mijn mams al maakte. En dat in balans zijn is voor mij ook nog steeds wel een โ€˜dingetjeโ€™. Dus yep! Ik waag een gokje om dat mooie boek van Charlotte te winnen. Wie weet lukt het daar beter mee.....๐Ÿค”

Yvonne
13 dagen geleden

Aangezien ik met een kookgrage lieve duo werkt die heel veel weet van koken en ik dus niet๐Ÿ™ˆ. Met dit boek kom ik op kookgebied meer in balans met mโ€™n duo ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜˜

Tessa
13 dagen geleden

Super leuk! Kan wel wat extra balans en energie gebruiken, want merk dat het nieuwe corona leven mij soms helemaal leeg trekt!

Dewi
12 dagen geleden

Ik wil dit boek graag winnen!โ˜บ

Adrienne
12 dagen geleden

Wat een heerlijk recept.
En jij hebt goeie tips; zoals Finca..
Dus ook zo benieuwd naar het boek!

Stephanie De roos
11 dagen geleden

Ja dit boek kan met recht meer balans brengen in m'n leven. 6 weken lang moet ik zuivel soja gluten en suikers vermijden. Door een onbalans in mn darmen een intolerantie ontwikkeld ervoor. Over 6 weken weer rustig introduceren. Maar kan sowieso het boek al voor balans in m'n hoofd gebruiken

CoulisdeStefanie
11 dagen geleden

Waauw, hoe lekker ziet deze kip curry er uit! En wat leuk dat je het boek van Charlotte mag weggeven! Ik ben alvast benieuwd naar haar receptjes om meer energie te krijgen en in balans te eten! ๐Ÿ˜

Lisanne
10 dagen geleden

Kip kerrie is echt mijn all-time favorite! Vroeger maakte mijn moeder dit altijd voor ons (vanuit zo'n knorr zakje ;)) Toen bedacht ik me dat het toch beter kon en ben ik zelf gaan improviseren en tot nu toe vind ik hem redelijk gelukt, maar dat kan natuurlijk niet opboksen tegen die lekkere gerechten die in het kookboek staan. Daarom ben ik ook heel erg benieuwd! Heel leuk dat je er eentje mag weggeven!

Daisy
9 dagen geleden

Oh dat ziet er lekker uit! Belooft veel goeds voor de rest van het boek! Ben benieuwd naar het boek!