10 vragen aan ... FunkyFood by Niki

Gepubliceerd op 4 juni 2019 om 17:36

Lekkere recepten en prachtige foto's van haar gerechten. Tel daar een flinke dosis enthousiasme bij op en voila...da's Niki. Deze goedlachse foodie is pas een half jaar bezig, maar komt zeker niet over als een beginner. Sterker nog, ik ben stiekem een beetje jaloers op de fotografieskills van Niki! 
Graag stel ik jullie voor aan...FunkyFood by Niki!

1. Stel jezelf eens voor... 

Mijn naam is Niki (verrassend hé), ik ben 29 jaar en woon in Julianadorp. Ik kan me eigenlijk niet precies herinneren waar mijn passie voor eten en koken vandaan komt, maar het zou heel goed kunnen dat dat bij mijn tante begonnen is. Op het gebied van eten kon daar vroeger namelijk altijd alles. En in mijn herinnering stonden de bergen afwas tot het plafond als we daar in het weekend weer eens berencakjes hadden gebakken.
Mijn eigen blog bestaat pas een half jaar. Ik kreeg regelmatig de vraag van vrienden en familie of ik een recept wilde sturen of over hoe ik iets gemaakt had. Vaak wist ik dat dan zelf ook niet helemaal meer precies en zo kwam ik op het idee om een blog te beginnen. Tot grote tevredenheid van mijn familie en vrienden. 

2. Wat voor soort gerechten staan er op jouw blog?

Mijn manier van koken is denk ik het best te omschrijven als nonchalant; een beetje van dit en een beetje van dat. De grootste uitdaging voor mij is om aantekeningen te maken tijdens het koken, zodat ik het later kan uitwerken voor op mijn blog. Ik ben ook erg van het #restjesmanagement, mijn zelfbedachte hashtag voor het maken van gerechten met alle restjes uit mijn (koel)kast.

3. Wat is onmisbaar in jouw keuken?

Veel mensen zeggen dat ze niet goed kunnen koken omdat ze de spullen er niet voor hebben. Maar hoe gek ik ook ben op keukengadgets, als je een pan of oven hebt kom je echt een heel eind! Waar ik overigens heel blij mee ben, is mijn Kitchenaid standmixer, deze heb ik 8 jaar geleden van mijn ouders gekregen toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen. Een goed scherp mes is natuurlijk wel onmisbaar in de keuken.

4. Wat vind jij echt niet lekker?

Schimmelkazen en geitenkaas en dat vind ik echt jammer. Ik vind het idee van een kaasplankje namelijk zo gezellig, maar ik lust het helaas echt niet. Ik kan het ook echt niet uitstaan als ik iets niet lust. Dus ik blijf de hoop houden dat hoe vaker ik iets proef, ik dat uiteindelijk toch ga leren waarderen. 

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Ik ben onlangs bij Myagi & Jones geweest in Utrecht en dat was echt heerlijk! Ik ben er gek op als het hele plaatje klopt. Een mooi interieur met super bediening, heerlijke cocktails en uiteraard geweldig eten voor een prima prijs.

6. Wat is jouw grootste misser in de keuken?

Mijn grootste keukenmisser vond al even geleden plaats, toen ik in groep 6 zat en tussen de middag alleen naar huis ging. Ik wilde mijn moeder verrassen en maakte een cake in een rode siliconen Tupperware-vorm. Ik zette 'm in de oven en vertrok vervolgens doodleuk naar school. Toen ik (2 uur later) thuiskwam, stond het hele huis blauw. Blijkbaar had ik de cake 90 minuten in de magnetron gezet in plaats van in de oven. Je kunt dus prima bakstenen bakken in een siliconen vorm, haha!

7. Wie is jouw voorbeeld op het gebied van koken?

Ik ben gek op Donna Hay & Jamie Oliver, omdat ze mensen laten zien dat koken echt niet moeilijk hoeft te zijn.

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Iedereen kan koken, maar sommige mensen vinden het leuk en anderen niet. Als je het wel leuk vindt, maar je denkt dat je het niet kan...blijf dan gewoon proberen. Met een beetje aandacht en liefde tover je de lekkerste dingen op tafel. Echt!

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van eten?

Te veel ben ik bang! Mijn droom was altijd om net als Jamie Oliver met een mandje door mijn tuin te lopen, groente en kruiden te plukken en dan mijn gerechten bereiden in mijn houtoven. In oktober ga ik verhuizen naar een huis met een grote tuin en we hebben ook een houtoven gekocht, dus die droom gaat uitkomen! Sinds ik begonnen ben met mijn blog heb ik al een aantal medefoodies ontmoet. Het lijkt mij super leuk om nog meer evenementen mee te maken en daar andere bloggers te ontmoeten.

10. Wat is jouw succesrecept?

Het meest bekeken recept op mijn blog in mijn tosti met tapenade, avocado en spinazie. Zelf ben ik echt fan van mijn Poké Bowl met gemarineerde tonijn Ik denk niet dat ik echt een signature dish heb, omdat ik niet vaak twee keer hetzelfde maak. Maar wanneer we vrienden te eten hebben gaat de bbq eigenlijk altijd wel aan.

Tot slot wil ik nog even zeggen dat ik mij super vereerd voel dat je me gevraagd heb voor 10 vragen aan! Bedankt Mandy.
Aaaahhh....lieve Niki, het was mij een genoegen. Keep up the good work en ik hoop je snel weer eens te zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.