10 vragen aan ... Mascha Food Lifestyle

Gepubliceerd op 21 maart 2022 om 07:26

Weet jij wat flodderbonen zijn? Niet? Dan kom je, net als ik, vast niet uit Brabant. Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar Mascha van Berkel (een echte Brabantse) wel en zij vindt flodderbonen niet te vr...eten. 

Dit is slechts één van de dingen die je over Mascha komt te weten als je haar antwoorden op mijn inmiddels best wel een beetje beroemde 10 vragen leest.

Ook ga je erachter komen welke fooddroom Mascha waargemaakt heeft (ja mensen, dromen zijn er om waar te maken and she dit it!) en dat droom nr. 2 in de maak is.

En last but not least is Mascha ook 'gewoon' een heel leuk mens. Denk ik. Want vooralsnog ken ik haar alleen nog maar digitaal. Maar aangezien Brabant zo ver weg niet is vanuit Rotterdam, moet daar binnenkort toch snel verandering in komen. Rest mij niets anders dan jullie veel plezier te wensen met het lezen van alweer de 30e editie van deze rubriek! Ook namens Mascha. 

1. Stel jezelf eens voor...

Ik ben Mascha van Berkel, 47 lentes jong, getrouwd met Pieter en trotse mama van dochter Moos (11 jaar). Wij wonen in het prachtige oude vestingstadje Ravenstein in Brabant. Ik ben zelfstandige, heb een eigen praktijk als voedingsconsulente en leefstijlcoach. Daarnaast geef ik inspiratiesessies op gebied van 'Voeding, Leefstijl & Vitaliteit' bij organisaties en bedrijven. Sinds vorig jaar ben ik ook de trotse auteur van het boek ‘Dagboek van een eter’ en (tatarataaaa) komt mijn tweede kookboek dit voorjaar uit. Beide boeken heb ik in eigen beheer uitgebracht.

Mijn liefde voor (lekker) koken is ontstaan uit mijn persoonlijke dieetellende en mijn zoektocht naar een fijn leven met een gezond gewicht. Vroeger vond ik koken echt niet leuk, was ik inspiratieloos en vooral aan het diëten (en jojoën). Tegenwoordig vind ik het heerlijk om (nieuwe) gerechten uit te proberen, in de keuken te staan, lekker te koken en vooral: met SMAAK te eten!

2. Hoe zou je jouw manier van koken omschrijven?

Ik ben géén foodblogger, maar een hobbykok. Tenminste, zo zie ik mezelf. Ik ontwikkel geen recepten. Ik pas wél vaak recepten aan om er een verantwoordere versie van te maken of ik voeg recepten samen. Manlief en ik zijn dol op de Italiaanse keuken, dus er staan regelmatig gerechten uit die keuken bij ons op tafel.

3. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik laat mij graag inspireren door tijdschriften en Instagram voor lekkere recepten!

4. Wat is het lekkerste dat jij ooit gegeten hebt?

Ik vind alles wat te maken heeft met risotto of een stuk vlees van goede kwaliteit lekker. Dit staat dan ook regelmatig bij ons op tafel. Het gaafste wat manlief en ik ooit gegeten hebben was alles wat we bij de Jane in Antwerpen (van Sergio Herman) voorgeschoteld kregen. Wat een beleving. Niet na te maken, maar oh mijn god die ervaring, beleving en smaken. Geweldig!

5. Wat vind jij echt niet lekker?

Flodderbonen. Zo noemen wij ze in Brabant. Als ik ze ruik ga ik al. Volgens mij noemt de rest van Nederland ze tuinbonen. Bluh. Ieks.

6. Welke apparaten of keukengerei zijn onmisbaar in jouw keuken?

Mijn KitchenAid, bakvormen en mijn mini foodprocessor.

7. Wat is jouw grootste blooper in de keuken?

Whahahaha, daar hoef ik niet lang over na te denken. Asperges klaar maken zonder ze te schillen! Het gebeurde jaren geleden, toen ik nog niet zo veel verstand had van koken en lekker eten. En niet omdat ik het in een chaotische bui vergeten was... Ik wíst gewoon helemaal niet dat je ze moest schillen. Oeps.

8. Waar moeten wij allemaal een keer gaan eten?

Bij The Jane in Antwerpen. Must do! Ja ja, ik ben al aan het sparen :-)

9. Wat is jouw grootste droom op het gebied van eten?

Momenteel zít ik MIDDEN in mijn droom. Ik heb namelijk zelf een (kook)boek uitgebracht: Dagboek van een eter. En dat boek loopt heel goed. Maar ik droom nog even verder en hoop met dit boek nog meer mensen te bereiken. Om ze voor eens en altijd te laten stoppen met die vreselijke diëten, maar gewoon te gaan voor die gezonde leefstijl mét lekker eten! En... ik ben op dit moment bezig met het leggen van de laatste hand aan boek nummer 2!

Wat is jouw succesgerecht?

Eén van mijn succesgerechten is absoluut mijn pulled chicken! Mijn vrienden, familie en cliënten vinden dit allemaal heerlijk!!
En dat snap ik, want ook ik heb zitten smullen van de pulled chicken van Mascha. Voor dit recept (en ruim 80 andere heerlijke en makkelijk te maken gerechten) verwijs ik je door naar het kookboek van Mascha. Je koopt het via deze link en ik beloof je dat je daar geen spijt van krijgt.

Geïnspireerd door de tonijnburgers uit het boek van Mascha, maakte ik onlangs deze Aziatische burgers met tonijn. Ga jij ze ook maken? Dan beloof ik dat je ook daar geen spijt van krijgt :-)

Lieve Mascha,

Dank je wel dat je mee wilde werken aan deze rubriek, ik heb genoten van jouw antwoorden op mijn 10 vragen.

Laat 2022 het jaar zijn dat we dan ein-de-lijk samen eens in jouw Brabant of mijn Rotjeknor gaan lunchen!

Liefs,
Mandy

Vind jij dit ook zo'n leuke rubriek? Dan kun je je lol op, want maar liefst 27 foodbloggers, mijn moeder én mijn oma gingen Mascha voor en gaven antwoord op mijn 10 vragen. Benieuwd naar hun verhalen? Klik hier om verder te lezen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.