10 vragen aan ... TiffsKitchen

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 17:02

Wanneer ik Tiffany hier alleen maar zou introduceren als foodblogger, dan zou ik haar tekort doen. Maar als ik daar 'ongelooflijk mooie en sterke jonge vrouw' aan toe zou voegen, dan dekt dat de lading al veel beter. Want naast lekkere recepten geeft deze topper haar volgers op Instagram ook dagelijks een kijkje in haar leven. Een leven wat helaas niet uit alleen maar rozengeur en maneschijn bestaat. Maar Tiffany is een vechter en daarmee, wat mij betreft, een voorbeeld voor andere (jonge) vrouwen die met soortgelijke 'struggles* in life' te dealen hebben.

And last but not least vind ik het extra leuk dat Tiffany voor hetzelfde beroep als ondergetekende heeft gekozen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze later een kei van een juf zal worden!

Graag stel ik aan jullie voor:
TiffsKitchen

* Het is niet aan mij om hierover in details te treden, dat kan Tiffany zelf veel beter. Zo schreef ze onlangs een prachtig stuk over haar terugval, haar opname in een kliniek voor mensen met een eetstoornis én het feit dat er ASS is gediagnostiseerd bij haar.

1. TiffsKitchen, vertel eens wat meer over jezelf

Ik ben Tiffany, 24 jaar en ik woon in een klein dorpje in de Betuwe. Mijn liefde voor koken is al heel vroeg begonnen. Ik hielp mijn moeder vaak met het koken van het avondeten en vond het heel leuk om te bakken. Dit groeide uit tot een echte hobby, totdat ik een eetstoornis kreeg. Het was niet zo dat mijn liefde voor koken en bakken toen stopte, maar ik omdat ik niet meer durfde te eten, kon ik het niet meer doen.
Toen ik de eetstoornis beter onder controle had, kreeg ik ook het plezier voor koken weer terug. Ik begon steeds meer te experimenteren in de keuken en besloot zelfs om een koksopleiding te gaan volgen. Deze opleiding heb ik in een half jaar afgerond en daarna heb ik ongeveer twee jaar gewerkt als kok bij verschillende restaurants. Maar hoe leuk ik het koken en bakken ook vind, het werken in een restaurant (en met name de onregelmatige tijden) werd te veel voor mij. Mijn eetstoornis werd weer erger en toen heb ik besloten om deze deur te sluiten. Nou ja... niet helemaal, want in mijn vrije tijd kook en bak ik er nog op los voor mijn blog.
En afgelopen februari ben ik gestart aan de pabo en hoop ik een net zo'n leuke lerares te worden als Mandy. Daar heb ik alle vertrouwen in, lieve Tiffany!

2. Welke gerechten koken jullie het liefst?

Mijn manier van koken in 1 woord? Chaos!Vaak heb ik op de raarste momenten ingevingen voor een nieuw recept en dan moet ik het van mezelf ook gelijk gaan maken, anders komt er niks meer van terecht. De meeste recepten ontstaan dan ook heel spontaan tijdens het koken en bakken.

Ik kook en bak verschillende soorten gerechten. Deze zijn niet echt onder te verdelen in categorieën. Voorheen waren dit voornamelijk gezonde en koolhydraatarme gerechten, maar tegenwoordig is het een mix van van alles en nog wat.

3. Wie zijn jouw voorbeelden op het gebied van koken?

Ik denk niet echt dat ik “voorbeelden” heb, maar Jamie Oliver komt aardig in de buurt. Wanneer hij op 24Kitchen voorbij komt, blijf ik nog even zitten. Ook word ik altijd vrolijk als Rudolph van Veen weer lekker aan het bakken is. Ik zou dat zó graag eens samen met hem willen doen. Nou Rudolf, ik zeg: nodig Tiffany gezellig uit voor een bakdate op 24Kitchen!

4. Wat vind jij zelf het allerlekkerst om te eten?

Een slechte eigenschap van mij is dat ik niet kan kiezen. Ik vind zoveel gerechten heel lekker. Ondanks dat ik een eetstoornis heb, houd ik enorm van goed en lekker eten. Iets wat ik zelf heel graag maak, is steak tartaar of een lekkere curry met gamba’s. Met een lekker visje of een goed stuk vlees zit je ook altijd goed bij mij. Al probeer ik de laatste tijd ook vaak vegetarische recepten uit, iets wat mij ook goed bevalt.

5. Zijn er dingen die jij echt niet lust?

Avocado, banaan, doperwten, melk en spruiten. Dit is toch wel de top 5, maar ik heb ook nog wel wat andere dingen die ik liever laat staan.

6. Welk keukengerei is er onmisbaar in jouw keuken?

Mijn keukenmachine van Berlinger Haus. Deze heb ik vorig jaar van mijn vader gekregen voor mijn verjaardag. Hier ben ik zo blij mee, want met de handmixer werden mijn baksels niet luchtig genoeg.

7. Wat was jouw grootste keukenblooper?

Hier moet ik even heel goed over nadenken. Echt mislukte gerechten kan ik me niet zo goed herinneren. Als iets minder lekker uitpakt, dan lukt het me meestal nog wel om het zo aan te passen dat het nog wel eetbaar is.

Bloopers heb ik echter genoeg gehad. Een taart in de oven zetten, maar de oven vergeten aan te zetten en daar dan een uur later pas achter komen. Of nootmuskaat in plaats van kaneel door mijn havermout. Mijn telefoon die ik in een pan pastasaus liet vallen, omdat ik zo nodig een foto wilde maken. Mijn ovenwant te dicht bij het vuur houden, waardoor er een heel mooi gat in mijn ovenwant kwam. En afgelopen week liet ik mijn tortilla aanbranden, omdat ik te druk was met het plaatsen van een foto op Instagram.
We zouden zó zussen kunnen zijn :-)

8. Bij welk restaurant moeten wij allemaal gaan eten?

Hier kan ik eigenlijk geen antwoord op geven. Ondanks het feit dat ik dol ben op koken, bakken, eten én in een aantal restaurants heb gewerkt, heb ik in mijn hele leven misschien twee keer zelf in een restaurant gegeten. Op de plaatselijke Chinees en een wokrestaurant na dan, maar dat kun je toch bijna geen echte restaurants noemen.

9. Heb jij nog dromen op het gebied van koken?

Ik heb niet echt dromen, daar doe ik niet meer aan. Maar ik ga gewoon lekker door met koken, bakken en bloggen en we zullen zien of mijn blog nog wat groter kan worden in te toekomst. Stiekem hoop ik natuurlijk ook op betaalde samenwerkingen, net zoals andere foodbloggers dit vaak hebben.

Op het gebied van eten is het mijn droom om weer alles te durven eten en daarvan te kunnen genieten zonder eetstoornis. Ik heb nog zoveel dingen die ik graag zo willen proeven.

10. Wat is jouw succesgerecht?

Dat vind ik een lastige. Mijn recepten zijn niet perfect en ik denk altijd dat het nog veel beter kan. Maar als ik thuis vraag naar het recept wat zij het lekkerst vinden, dan staan de kip kerrie, ajam ketjap en chocolademousse van mijn blog bovenaan het lijstje.

Lieve, lieve Tiffany,

Ik heb jou de afgelopen jaren zien groeien tot de prachtige sterke vrouw die je nu bent. Ik vind het knap hoe je steeds beter de woorden kunt vinden om mensen mee te nemen in jouw verhaal. Hoe je mensen laat zien dat het hebben van een eetstoornis niet een kwestie is van 'even een knop omzetten en gewoon eten'. En dat je zoveel meer bent dan alleen 'dat meisje met die eetstoornis'. Ik zie dat boek er nog wel eens komen en ik ben de eerste om een exemplaar te kopen!

Ik wens jou een leven vol mooie momenten toe. En met heel veel lekker eten. Waar jij dan zonder eetstoornis van kunt genieten. En dat je dan in de spiegel kijkt en kunt zien wat wij allemaal zien: een super mooie, intelligente jonge vrouw  die zoveel in haar mars heeft!

Ook zo dol op deze rubriek? Klik hier voor het overzicht van alle foodies (dat zijn er 27 inmiddels) die mijn tien vragen ook beantwoord hebben. 

Reactie plaatsen

Reacties

Jacquelien van Ras
3 jaar geleden

Tiffany,
Wat een mooie 10 antwoorden ! ♥️
Suc6 ! Kijk uit naar je mooie gerechtjes 🤩
Liefs Jacquelien

Daniëlle Klanderman
3 jaar geleden

Wat ontzettend leuk om te lezen! Ik volg je met heel veel plezier en respect, ook voor de weg die je bewandelt

Hilde Van den Bosch
3 jaar geleden

Wat een leuke 10 vragen aan! Dat verhaal met kaneel en nootmuskaat verwisselen overkomt mij regelmatig. Waarom zijn allebei die potjes bruin? Wie verzint dat dan ook in hemelsnaam? Maar ben het helemaal mee eens dat Tiff een wereldwijffie is! Ondanks haar gestrubbel maakt ze het bespreekbaar en inspireert ze anderen daarmee. Dat is gewoon top!