10 vragen aan ... Food from ClaudNine

Gepubliceerd op 22 april 2019 om 15:03

Kan je verliefd zijn op foto's? Ja hoor, dat kan! Want o, o, o wat zijn de foodfoto's die Claudia van Food from ClaudNine maakt wonderschoon. En dat is niet het enige, want ik word ook heel blij van haar recepten. Claudia kookt volgens het motto 'kleine moeite, groots effect' en dat levert super smaakvolle recepten op die voor elke (beginnende) thuiskok te maken zijn. Ik heb Claudia (op Instagram) 'leren kennen' door de challenges die zij in het leven heeft geroepen. Elke twee weken gaat zij de uitdaging (met zichzelf) aan door iets te gaan koken of bakken wat zij nog nooit gemaakt heeft. En dan hebben we het natuurlijk niet over een stamppotje of een simpele appeltaart, maar over lastige gerechten met een fikse moeilijkheidsgraad. En dat werkt dus hartstikke aanstekelijk! Haar zuurdesemchallenge heeft menig foodblogger enthousiast gemaakt. Ik heb tot nu toe alleen de donutchallenge aangedurfd, maar het maken van spekkoek of baklava staat door Claudia ook zeker nog op mijn to cook-lijstje.  

1. Stel jezelf eens voor... 

Ik ben Claudia, 31 jaar en woon met mijn man en kat samen in Amsterdam. Ik denk dat mijn liefde voor koken is ontstaan nadat ik uit huis ben gegaan. Mijn moeder was de koningin van de pakjes en zakjes en toen ik op mezelf ging wonen ben ik me gaan verdiepen in vers en from scratch koken. Dat is véél leuker dan iets uit een pakje halen. Later is dat in combinatie met mijn fotografiehobby Food from ClaudNine geworden!

2. Wat voor soort gerechten staan er op jouw blog?

Ik probeer gerechten te maken die eigenlijk heel simpel zijn, maar die er niet simpel uitzien. Met andere woorden, minimale moeite en maximaal effect. Al ben ik de laatste tijd wel veel bezig met mijn challenges, het idee om elke 2 weken iets heel moeilijks te maken. Dat vind ik steeds leuker worden want ik heb ondertussen dingen gemaakt die ik zonder de challenges nooit gemaakt zou hebben of waarvan ik dacht dat ik dat echt niet zou kunnen, zoals zuurdesembrood!

3. Wat is onmisbaar in jouw keuken?

Ik heb ´m pas sinds kort, maar dat is dan toch mijn gietijzeren Le Creuset braadpan. Hij kan tot elke temperatuur in de oven en als de deksel erop gaat dan zit ie ook echt dicht, ideaal voor stoofgerechten.

4. Wat vind jij echt niet lekker?

Stipt op nummer 1 staan krenten en rozijnen. Dat vind ik écht niet lekker. Verder ben ik geen fan van gekookte rode kool (rauw door een salade vind ik dan wel weer lekker) en oesters. Hèhè, ik ben niet gek. Krenten en rozijn zijn niet lekker. Punt.  

5. Bij welk restaurant moeten wij allemaal een keertje gaan eten?

Ik vond vuurtoreneiland een geweldige ervaring, een hele verzorgde avond in een kas op een verder klein verlaten eiland. Je wordt gebracht en gehaald met een boot, het eten is super en de sfeer is geweldig. Dat klinkt echt geweldig, ik zet hem gelijk op mijn eigen 'want to eat-lijstje'.

6. Wat is jouw grootste misser in de keuken?

Dat is waarschijnlijk een dramatisch verbrande rendang geweest. Was in slaap gevallen en alles was zwart en ingebrand, kon ook de pan weggooien.

7. Wie is jouw voorbeeld op het gebied van koken?

Ik ben niet echt een enorme kookboekenfanaat, ik kan wel heel blij worden van mooie plaatjes zoals die van Donna Hay, maar om te zeggen dat zij nu een enorm voorbeeld is, dat niet per se.

8. Welke tip heb jij voor mensen die zeggen niet te kunnen koken?

Niemand is als chefkok geboren. Koken kan je echt leren, maar dan moet je het wel gaan doen. "Gewoon doen dus" is mijn tip :) en practice makes perfect.

9. Welke dromen heb jij nog op het gebied van eten?

Een droom zou zijn een kookboek waarvoor ik niet alleen zelf de recepten gemaakt heb, maar ook zelf alle foto’s heb gemaakt. Ik zie dat niet gebeuren, maar dromen is leuk!

10. Wat is jouw succesrecept?

Hét gerecht dat ik altijd maak als er mensen komen eten zijn mijn Griekse gehaktballen. Het is zó makkelijk om te maken, je zet het in de oven en hebt er geen omkijken naar, maar het is fantastisch lekker. Ik krijg er altijd enorm veel complimenten over.

Reactie plaatsen

Reacties

Ilona
5 jaar geleden

Herkenbaar die moeder met pakjes & zakjes :) Ik ben er van overtuigd dat mijn passie voor koken ook voortkomt uit mijn aversie voor pakjes & zakjes.

Suus
5 jaar geleden

Super leuk om te lezen! Ik ben ook begonnen door mijn moeder die met pakjes en zakjes kookte. Ik probeer haar nog steeds bij te brengen dat koken niet zo moeilijk is haha.

Nicole
5 jaar geleden

Zo leuk weer om te lezen! De pakjes en zakjes van moeders ken ik maar al te goed. Ik verdween ook altijd als ze begon te koken, want ik moest anders altijd alle rotklusjes doen (niet dat het hielp, want ze riep me dan gewoon). Ook ik ben pas echt gaan koken nadat ik het huis uit was.