10 vragen aan ... de CookingQueens

Gepubliceerd op 13 augustus 2021 om 11:31

'Wat is er mooier dan een hobby delen met iemand die je lief hebt?' staat er op de website van de CookingQueens José en Mariëlla. En dat is precíes wat deze moeder en dochter doen. Zij delen hun passie voor koken, bakken en de Italiaanse keuken. En gelukkig voor ons, delen ze dat ook met de rest van de wereld. Want mééén wat kunnen Mar & Jo (noemen ze jullie zo?) lekker koken en bakken! En wat hebben ze veel lekkere (overwegend Italiaanse) recepten op hun website staan!

Maar daarbuiten zijn ze ook nog eens heel lief én (niet geheel onbelangrijk) heel grappig. Ik volg ze al jaren op Instagram en was blij verrast dat ze 'in het echie' nét zo leuk zijn als 'on the gram'.

Graag stel ik aan jullie voor:
De CookingQueens!

Fun (maar totaal niet ter zake doende) fact: Op het moment dat ik de introductietekst aan het typen was, hoorde ik het liedje 'Dancing Queen' van Abba op de radio. Jullie snappen vast dat ik daar tijdens het meezingen al snel  'You are the CookingQueens' van gemaakt heb ;-)

1. Wie zijn de CookingQueens?

Wij zijn José en Mariëlla, moeder en dochter en beter bekend als de CookingQueens! Al jaren vinden wij het leuk om samen te koken en te bakken. Als klein meisje keek Mariëlla al graag mee in de keuken en zodra ze het zelf kon, kookte en bakte ze gezellig mee. José heeft een Italiaanse man waardoor wij met name Italiaanse gerechten koken (én eten).
En nee, José heeft niet leren koken van haar man, maar van onze Nonna (Italiaanse oma). Deze familierecepten heeft ook Mariëlla weer geleerd en wij delen deze recepten graag met anderen om te laten zien hoe makkelijk en lekker je kunt koken met pure ingrediënten. Zo is onze blog ook ontstaan. Het idee was om onze recepten met vrienden en familie te delen. Dit is een beetje uit de hand gelopen maar oh, wat vinden wij de wereld van Foodies leuk!

2. Welke gerechten koken jullie het liefst?

Wij koken uiteraard veel Italiaans. Daarnaast zijn wij beide ook best Internationaal georiënteerd. José heeft namelijk 30 jaar bij de KLM gewerkt als stewardess en Mariëlla ging maar al te graag mee op reis.

We zijn groot fan van andere culturen en de daarbij behorende traditionele gerechten. We hebben samen al veel van de wereld gezien en daardoor veel kunnen proeven. Dit koken we dan thuis zelf graag na. We koken alleen met verse producten, omdat dat gewoon veel gezonder én lekkerder is. We nemen de tijd om te koken, maar er staan ook genoeg snelle gerechtjes op de website!

3. Wie zijn jullie voorbeelden op het gebied van koken?

Mariëlla: Voor mij is dat zonder twijfel José! Ik heb al zoveel geleerd van mijn mama, dat zal nooit stoppen. Daarnaast vinden wij beiden de boeken van Donna Hay en Jamie Oliver top! Daar halen we ook regelmatig inspiratie uit. Mariëlla: Ik vind het ook heerlijk om Masterchef te kijken. Hoe gemakkelijk het eruit ziet als chefs zoals Gordon Ramsey koken... dat zou ik ook wel willen!

4. Wat vinden jullie zelf het aller lekkerst om te eten?

In Italië hebben wij de lekkerste pasta’s en risotto’s  met zeevruchten gegeten. Daarvoor moet je echt aan de kust zitten. Dan proef je hoe vers de vis is! Daarnaast smaakt het natuurlijk ook beter wanneer je dit lekker in het zonnetje kunt eten.

Bij ons op tafel staat in de zomer meerder keren per week ‘pasta alla Norma’ op tafel. Een makkelijke pasta met onze basis tomatensaus, aubergine en ricotta salata. Deze zoute ricottakaas moet je eigenlijk in Italië kopen. In Nederland verkopen ze vaak alleen de jonge ricotta. De ricotta salata voor deze pasta moet eigenlijk zo zout zijn dat het puur niet eens lekker is om te eten!

5. Zijn er dingen die jullie echt niet lusten?

José lust geen lamsvlees. Wanneer wij uit eten gaan melden wij eigenlijk alleen deze wens. Maar Mariëlla lust dus absoluut geen mayonaise (Say what????). De geur alleen vindt zij al verschrikkelijk. En dat is knap lastig, want in de horeca wordt er te pas en te onpas mayonaise door salades of op broodjes gedaan. Echt niet nodig, want voor een lekkere salade heeft eigenlijk allen een goede olijfolie, zout, peper en citroen nodig. 

6. Welk keukengerei is er onmisbaar in jullie keuken?

Onze Kitchenaid! José heeft al jaren een Kitchenaid. Hier maakte Mariëlla ook dankbaar gebruik van voor haar baksels toen zij nog thuis woonde. Toen Mariëlla 4 jaar geleden haar diploma van de Hogere Hotelschool had behaald, kreeg zij ook zo'n prachtige machine cadeau van José. En ze draaien overuren bij ons. Niet alleen om beslag of deeg te maken,  maar ook om vers pasta deeg uit te rollen of ijs te maken in onze ijskommen. Je kunt er zoveel mee doen!

7. Wat was jullie grootste keukenblooper?

Ik denk dat dat de macarons zijn. We hebben ooit samen een poging gedaan om macarons te maken. Dit moest even snel snel tussendoor. José gaf Mariëlla daardoor kokosmeel i.p.v amandelmeel aan. Bij het opspuiten van de schelpjes, keken we eens goed en toen pas zagen we dat we het verkeerde meel hadden gebruikt. Toch maar afgebakken maar nee, kokosmeel werkt niet! Daarna heeft Mariëlla nog eens een poging gedaan, met amandelmeel uiteraard, en dat ging top.

8. Bij welk restaurant moeten wij allemaal gaan eten?

Nu José ook vaak te vinden is in Amsterdam, gaat ze graag naar Rainarai. Een heerlijk Nomadisch restaurantje op de Prinsengracht. Het is klein en ze maken alles helemaal zelf. Het ruikt er heerlijk, dus als je langsloopt móet je wel even binnenlopen. Ze hebben ook lekkere afhaalmaaltijden. Echt een aanrader dus! En laten ze nou ook een vestiging in Rotterdam hebben!

Cecconi’s in het Soho House in Amsterdam is ook een topper. Een mooie zaak en goed Italiaans eten. 

9. Hebben jullie nog dromen op het gebied van koken?

Poeh goeie! We zijn al heel erg dankbaar dat we zoveel volgers hebben op onze social media-kanalen en natuurlijk voor de bezoekers op onze website. We merken wel dat we het heel leuk vinden om filmpjes te maken zoals Reels en om Live te koken op Instagram. Dat gaan we dus zeker vaker doen en wie weet kunnen we hier later iets mee doen. Misschien een eigen kookprogramma? Jaaaaa, ik hoopte al dat dat laatste een droom van jullie zou zijn. En nu ga ik hopen dat jullie droom niet bij dromen blijft, maar werkelijkheid wordt. De CookingQueens op tv, ik ben nu al fan!

10. Wat is jullie succesgerecht?

Een mega populair gerecht is onze tiramisu! Wij vinden dit echt de aller aller lekkerste Tiramisu van de wereld. En daarnaast natuurlijk ook onze parmigiana alla melanzane.

Lieve, lieve Queens, ik vond het een eer dat jullie aan deze rubriek wilden meewerken. Ik ga vanaf nu nóg meer Italiaans koken dan dat ik al deed. Dank jullie wel voor dit fijne 'gesprek' en alle inspiratie!

Ook zo dol op deze rubriek? Klik hier voor het overzicht van alle foodies (dat zijn er 26 inmiddels) die mijn tien vragen ook beantwoord hebben. 

Reactie plaatsen

Reacties

José en Mariëlla Pistone
3 jaar geleden

Wat heb je ons interview mooi beschreven, we zijn stiekem ook een beetje trots dat we door de leukste en liefste foodies die we kennnen gevraagd zijn! Grazie mille en natuurlijk een dikke knuffel…. Liefs vd Queens
Mariëlla & José ( Geen Mar maar Ma haha)

Marjan
3 jaar geleden

Héél erg leuk om te lezen !
En moeder en dochter de zelfde passie voor eten hoe leuk is dat ga deze dames zeker volgen !
Nu al benieuwd wie de volgende 10 vragen van Mandy gaat beantwoorden!