Wentelteefjes taart

Gepubliceerd op 6 oktober 2018 10:59

Wentelteefjes behoren absoluut tot mijn favoriete ontbijtjes. Ik zou ze het liefst elke week eten, maar ik houd me in. Zo gezond zijn ze nou ook weer niet. Er bestaan talloze variaties op dit oud-Hollandse gerecht, maar stiekem vind ik de klassieke wentelteefjes de lekkerste. Ik maakte al eens eerder wentelteefjes met gebakken appel en vandaag heb ik er een ontbijttaartje van gemaakt. Nog steeds gemaakt van oud brood, ei, melk, suiker en kaneel. De smaak is hetzelfde, alleen de vorm is anders. 


Ingrediënten (voor een 1-persoonstaartje):

  • 2 sneetjes (oud) bruin brood
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 eetlepel (riet)suiker
  • 1 handje (diepvries) bramen
  • 1 handje (diepvries) frambozen
  • 1 klontje (room)boter
  • poedersuiker

Aan de slag...

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de boterhammen in dobbelsteenformaat.
  • Klop het ei met de melk, de kaneel en suiker (met een garde) los in een diep bord.
  • Schep het brood in het eimengsel roer om  (hoe kleffer, hoe beter).
  • Ook het fruit mag erbij.
  • Vet een ovenbestendig bakje in met roomboter en schep het brood-fruitmengsel erin. Snijd de boter die over is in kleine stukjes en verdeel dit over het taartje.
  • Bak het taartje in zo'n 20 minuten goudbruin.
  • Serveer met poedersuiker.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.