Overnight oats met appel en speculoos

Gepubliceerd op 14 november 2023 om 14:44

Overnight oats met gebakken appeltjes, kaneel en speculoos koekjes. Dat klinkt toch als een verrukkelijk ontbijtje? Ja toch, niet dan (zoals we in Rotterdam zeggen)? Zo klinkt het inderdaad. Maar niet voor mij...

Overnight oats

Overnight oats hebben mij namelijk nooit aangetrokken. Het leek me gewoon niks. Nou ja, niks… een zompige smurrie leek het me vooral. En dat is ook precies de reden dat ik me er nooit eerder aan durfde te wagen.

De warme variant van havermoutpap heb ik ook al nooit lekker gevonden (vanwege diezelfde 'smurrie-achtige consistentie' ervan). En de gedachte dat die pap dan vervolgens de hele nacht in de koelkast heeft gestaan, trok me nou ook niet direct over de streep.

Maar tóch was het het recept voor ‘apple pie overnight oats’ waar mijn oog het eerst op viel toen ik de website van leeftijdsgenootje Brigitte bekeek om iets uit te zoeken om deze maand te kunnen swiepswoepswapperen.

Ik swiepte de rozijnen eruit (want jak) en swoepte er speculooskoekjes én appel-kaneelkwark door en zette de boel in de koelkast voor een overnachting…

Wat ik ervan vond?

Spijt had ik vooral! SPIJT DAT IK DIT NIET VEEL EERDER GEPROBEERD HEB! Want méééén, wat was dit een lekker ontbijtje!

Swiepswoepswap

'De swiepsswoepwat?' hoor ik jullie denken en dat snap ik helemaal. In 2019 heb ik deze receptenruil voor foodbloggers in het leven geroepen. Dat het zo'n ongekend succes zou worden, had ik nooit kunnen vermoeden. 15 edities volgden er waarin er meer dan 1500 keer geswiepswoepswapperd zou worden. Na jarenlang zelf de organisator hiervan te zijn geweest, heb ik het stokje overgedragen aan 'Bakken met Lisanne'. Enerzijds met pijn in mijn hart (de foodblogswap was toch een beetje míjn kindje), maar anderzijds heel leuk om nu eens als deelnemer mee te kunnen doen.

Zoals gezegd werd ik deze editie gekoppeld aan Brigitte, een moeder van 4 kinderen. Ze gooide een paar jaar geleden haar levensstijl compleet overhoop en viel daarmee 24 (!) kilo af. Op haar blog vind je niet alleen gezonde recepten, maar ook tips op het gebied van reizen en leuke uitstapjes. 

Het recept voor overnight oats met gebakken appel en speculoos

Deze versie van overnight oats met appel en kaneel heeft me echt verrast en mijn twijfels volledig weggenomen. En met de in roomboter gebakken appeltjes, de knapperige speculoos koekjes en de naar appeltaart smakende kwark, werd dit ontbijt helemaal een waar feestje voor mijn smaakpapillen. Mijn aanpassingen maken het wellicht wel wat minder gezond dan het origineel van Brigitte, dus neem vooral ook een kijkje bij haar recept voor Apple pie overnight oats. Ga jij dit lekkere ontbijtje ook proberen?

Ingrediënten voor 1 persoon:

Aan de slag:

 • Schil de appel en snijd hem in stukjes van ongeveer een halve centimeter.

 • Verkruimel 3 van de 4 koekjes grof. 1 koekje mag heel blijven voor de decoratie.

 • Verhit een klontje roomboter in een pan. Bak de gesneden appelstukjes samen met de kaneel enkele minuten om ze zacht te laten worden.

 • Voeg de havermout toe aan de pan en bak kort mee tot de havermout licht geroosterd is.

 • Haal de appel-havermoutmix uit de pan en meng het met het chiazaad en 3 grof gekruimelde speculoos koekjes.

 • Roer 2/3 van dit mengsel door de kwark.

 • Schep het kwarkmengsel in een glazen potje.

 • Schep de overgebleven appel-havermoutmix bovenop de kwark in het potje.

 • Zet het potje met de deksel erop in de koelkast en laat het een nachtje staan (of op z'n minst een uur of 4).
 • Steek één speculoos koekje ter decoratie in het potje.

  Geniet van je heerlijke ontbijt! En laat me weten hoe het bevalt.

Ben jij ook zo'n fan van de combinatie appel met kaneel? Maak dan ook mijn wafels met appel, kaneel en granola eens. Of wat denk je van dit recept voor wentelteefjes met appel en kaneel? Net zoals deze overnight oats zijn dit twee ontzettend lekkere ontbijtjes met appel en kaneel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.