Aspergesoep met gamba's

Gepubliceerd op 5 april 2018 10:10

Ik verspil liever geen eten. Met die gedachte is het recept voor dit lekkere aspergesoepje ontstaan. Een bouillon getrokken van de schillen en afsnijdsels van asperges vormt de basis voor deze soep. Lekker als voorgerecht voor een gezellig etentje in de lentezon. 


Ingrediënten voor 2 personen:

  • Aspergeschillen en uiteinden
  • 6 gamba's (uit de diepvries is prima)
  • 750 ml water
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 1 visbouillonblokje
  • 2 tl dille (vers of uit een potje)
  • peper en zout (naar smaak)

Aan de slag:

  • Breng de aspergeschillen en afsnijdsels (uiteinden) in het kookvocht van de asperges (aangevuld tot zo'n 750 ml) aan de kook.
  • Voeg het bouillonblokje toe en laat ongeveer 30 minuten lekker pruttelen. 
  • Giet af (nu mogen de schillen uiteraard wel weggegooid worden) en vang de bouillon op. 
  • Laat de boter smelten in een pannetje (let op, hij mag niet bruin worden).
  • Voeg de bloem toe en roer dit met een garde goed door.
  • Voeg nu met kleine beetjes de bouillon toe terwijl je stevig door blijft roeren (hoezo naar de sportschool?)
  • Wanneer de soep te dik is, kun je nog wat water toevoegen.
  • Doe op het laatste moment de gamba's erbij, deze zijn in een minuut of twee gaar. Wanneer je verse gamba's gebruikt, ontdoe deze dan eerst van hun schaal en darmkanaal. 
  • Zet het vuur uit en roer de dille erdoorheen.
  • Serveer de soep op een mooi diep bord en garneer met wat zwarte peper uit de molen en (verse) dille.*

 

Eet smakelijk!

 

* en ja, ik ben me ervan bewust dat ik basilicum gebruikt heb. Omdat een blaadje groen het zo leuk doet op de foto (en ik had geen verse dille).  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.