Aspergesoep met gegrilde asperges

Gepubliceerd op 17 mei 2019 18:17

Ik verspil liever geen eten. Met die gedachte is het recept voor dit lekkere aspergesoepje ontstaan. Een bouillon getrokken van de schillen en afsnijdsels van asperges vormt de basis voor deze soep. Door de asperges te grillen krijgen ze een heerlijke bijna nootachtige grillsmaak.


Recept voor aspergesoep met dille en gegrilde asperges

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Schillen en uiteinden van asperges
  • 2 hele asperges
  • 700 ml kookvocht
  • 50 ml slagroom
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 2 takjes dille (fijngehakt)
  • 1 takje dille (in pluimpjes)
  • 1/2 tl gedroogde dragon
  • peper en zout (naar smaak)

Aan de slag:

  • Breng de aspergeschillen en afsnijdsels (uiteinden) in het kookvocht van de asperges (aangevuld tot zo'n 750 ml) aan de kook.
  • Voeg het bouillonblokje toe en laat ongeveer 30 minuten lekker pruttelen. 
  • Snijd ondertussen de twee hele asperges eerst in de lengte doormidden en vervolgens in drie stukken. Verhit een grillpan (zonder olie) op het vuur en gril de aspergestukjes om en om totdat ze aan beide zijden mooie grillstrepen hebben.  
  • Giet de bouillon af (nu mogen de schillen uiteraard wel weggegooid worden) en vang de bouillon op. 
  • Laat de boter smelten in een pannetje (let op, hij mag niet bruin worden).
  • Voeg de bloem toe en roer dit met een garde goed door.
  • Voeg nu met kleine beetjes de bouillon toe terwijl je stevig door blijft roeren (hoezo naar de sportschool?). 
  • Voeg de slagroom toe en (wanneer de soep te dik is) eventueel nog wat water. 
  • Wanneer de soep te dik is, kun je nog wat water toevoegen.
  • Zet het vuur uit en roer de stukjes asperge, de dragon en de fijngehakte dille erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep op een mooi diep bord en garneer met de pluimpjes dille en wat zwarte peper uit de molen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.