Makkelijke tomatensoep

Gepubliceerd op 10 februari 2022 om 13:19

Ik wilde dit recept eerst de titel 'snelle en makkelijke tomatensoep voor als je zelf ziek bent of je partner dat is' meegeven, maar het schijnt dat mijn goede vriend Google daar niet zo blij van wordt. Maar er zou niks aan gelogen zijn. Deze makkelijke tomatensoep is super snel klaar én iedereen kan 'm maken (lees je mee, Prins?). Een echte opkikker voor als je verder nergens trek in hebt. En boordevol groenten, dus da's ook goed voor het herstel. Je zou 'm zelfs voor jezelf kunnen maken als je ziek bent, zó snel klaar is ie. En makkelijk dus. Maar ik geloof dat ik nu in herhaling verval. 

Een makkelijk soepje voor als je ziek bent

Tja, daar lag ik dan. Geveld door de griep. Ik heb uiteraard getest of er geen sprake was van een ander op dit moment heersend virus, maar tante Corry had hier niks mee te maken. M'n bed in en uitzieken maar. In de ideale situatie zou ik dan af en toe met mijn meest zielige stemmetje om 'een kopje thee met een beschuitje graag' vragen, maar dat feest ging mooi niet door aangezien mijn Prins tegenwoordig in Frankrijk werkt. Het theeprobleem heb ik opgelost door een waterkoker in de slaapkamer te zetten en de beschuitjes heb ik maar gelaten voor wat ze waren. Maar omdat niemand ooit beter is geworden van helemaal niets eten, besloot ik om snel een makkelijke tomatensoep in elkaar te flansen.

Makkelijke tomatensoep met heel veel groenten

En snel klaar was ie zeker, deze makkelijke tomatensoep. Het kostte me ongeveer 5 minuten om alles in de pan te krijgen en had daarna nog een minuut of 15 nodig om verder te sudderen. Dat laatste kon mijn soepje gelukkig heel goed zelfstandig, dus daar kon ik vanuit bed op wachten. Ik heb ervoor gekozen om de groenten die ik nog in de koelkast had liggen te gebruiken (bleekselderij, paprika en courgette), maar je kunt er nog véél makkelijker een kant en klaar gesneden groentepakket voor gebruiken. Zo één waar 'speciaal voor de soep, pasta of macaroni' op staat. Alsof dat iets uitmaakt. Trap er niet in, mensen!

Recept voor makkelijke, snelle en super smaakvolle tomatensoep

Ingrediënten voor 4 kommen soep:

Aan de slag:

De 5 minuten gaan nu in....go!

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en na een minuutje de knoflook even aan.
  • Zodra de ui wat zachter wordt (na een minuut of 2), mogen de groenten en de kruiden erbij.
  • Schep de boel goed door elkaar en giet na een minuutje de passata erbij.
  • Roer weer even goed en schenk nu de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en zet daarna op een zacht pitje om nog een minuut of 15 verder te laten sudderen. Dit kan je gerust laten gebeuren, terwijl je zelf even terug in bed kruipt.
  • Serveer de soep met wat geroosterd brood of doop er lekker soepstengels in.

    Eet smakelijk en beterschap!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.