Pindakaaswafels met appel en granola

Gepubliceerd op 16 november 2019 om 09:02

Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Nou, ik dus. Ik vond pindakaas vroeger niet te hachelen. en stinken ook nog. Jak. Totdat ik ging studeren en ik erachter kwam dat kaas en worst niet te betalen was voor arme studentjes. En aangezien ik ook al geen jam of Nutella lustte (ja, die mensen bestaan), was ik genoodzaakt over te gaan op boterhammen met pindakaas. Inmiddels zijn die bruine smurrie en ik de beste vrienden. Vooral na een avondje goed doorhalen, kan ik iedereen een boterhammetje pindakaas aanbevelen. Bij voorkeur geroosterd. Die boterham dus. Zodat de pindakaas een beetje gaat smelten. Verrukkelijk. Of, zoals Petje Pitamientje in 1984 al zei 'Ik vind het gewoon lekker'.

Het originele recept voor deze pindakaaswafels komt van My Food Blog. Maar waar Judith ze serveerde met warme frambozen, topte ik ze af met gebakken appel en granola. En een lepel extra pindakaas. En heb je dan nog steeds niet genoeg van wafels? Maak dan mijn Wafels met appel, kaneel en granola of Wafels met blauwe bessen en pistache. Thank me later :-)

Recept voor wafels met pindakaas, granola en gebakken appel

Ingrediënten voor 2 wafels*:

  • 60 gram meel
  • 60 ml melk
  • 2 el pindakaas
  • 1 ei
  • 1 tl honing
  • 1 tl olie
  • 1/2 tl bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 1 appel
  • 1 el suiker
  • 1 klontje roomboter
  • 1 hand granola, muesli, cruesli of iets dergelijks
  • extra pindakaas

    *de wafels zijn vrij machtig, dus je kunt hier makkelijk een ontbijtje voor 2 personen van maken. Of je verdubbelt de hoeveelheden, dat kan ook. Hoef je de rest van de dag niks meer te eten ook. 

Aan de slag:

  • Meng het meel, bakpoeder en zout in een kom.
  • De eieren kluts je samen met de melk, honing en olie in een andere kom. 
  • Voeg de pindakaas toe en roer goed door. Dit kan met een garde of met een handmixer. Doe vooral wat je zelf prettig vindt, maakt mij niet uit.
  • Giet het pindakaasmengsel bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  • Zet het wafelijzer aan en laat op temperatuur komen.

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit een klontje boter in een klein pannetje en bak de appel samen met de suiker gedurende enkele minuten totdat de appel zacht is. 

  • Giet een lepel van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels gaar en goudbruin.
  • Serveer de warme wafels met de appel, granola en een extra lepel pindakaas.

    Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.