Home » Recepten » Ontbijt » Pannenkoekjes met banaan en havermout

Pannenkoekjes met banaan en havermout

Gepubliceerd op 30 april 2020 om 17:43

Als mijn neefjes en nichtjes komen logeren, dan maak ik graag een feestje van elke maaltijd. Dat worden dan dus vaak tosti's bij de lunch of pannenkoeken bij het ontbijt. Maar dan wel een gezonde variant. Zoals deze bananenpannenkoekjes met banaan (duh) en havermout. Als je de olie waarin ze gebakken worden meetelt, heb je er maar vijf ingrediënten voor nodig. Super lekker en super makkelijk. Een kind kan de was doen. Of bananenpannenkoekjes bakken. Dat kunnen kinderen ook heel makkelijk zelf. En ze vinden het (vaak) nog leuk ook.

Ben je ook zo dol op pannenkoekjes? Maak dan ook mijn  Yoghurtpannenkoeken met bosvruchten, Boekweit pannenkoekjes of Pannenkoeken met peer en kokos. Of neem een kijkje op de website van Renate van het foodblog Food Love Life Being. Zij is wat mij betreft de onbetwiste pannenkoekenkoningin van Nederland. 

Recept voor bananenpannenkoekjes met havermout

Ingrediënten voor 4 personen (12 kleine pannenkoekjes):

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 75 gram havermout
  • 100 ml melk
  • 1 el zonnebloemolie 

Aan de slag:

  • Schil de banaan (dat snappen jullie wel, maar zet het er voor de zekerheid toch maar even bij) en breek hem in vier stukken. 
  • Pureer de banaan en de havermout samen met het ei en de melk met een staafmixer of in een hakmolentje tot een dik beslag. 
  • Verhit de olie in een koekenpan. 
  • Schep met een juslepel 4 hoopjes beslag in de pan (en druk iets platter). 
  • Keer de pannenkoekjes om zodra de bovenkant gestold is (en de onderkant goudbruin) en bak de andere kant bruin. 
  • Herhaal dit tot het beslag op is.

Eet smakelijk! 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.