Yoghurtpannenkoeken met bosvruchten

Gepubliceerd op 31 maart 2019 19:22

Ik ben dol op pannenkoeken. En dan heb ik het niet over die kartonnen exemplaren waar al die extreem healthy figuren hun dag mee beginnen, maar gewoon over het echte werk. Zoals mijn oma ze vroeger maakte. En dan met lekker veel stroop èn poedersuiker. American pancakes kunnen mij ook enorm bekoren. Door het gebruik van opgeklopt eiwit worden ze extra fluffy. Dat zijn deze pannenkoeken ook. Maar in het geval van deze beauties komt het doordat ik bakpoeder door het beslag gedaan heb. Dat heb ik niet van mezelf hoor, die tip kreeg ik van die leuke Renate van www.foodlovelifebeing.nl Zij gebruikte ook Griekse yoghurt voor het beslag (wat mij super goed uitkwam, aangezien mijn melk op was). Ik maakte er ook nog wat warm fruit bij. Al met al een heerlijk ontbijtje...
Enne, check anders ook even die poedersuikerfoto. Prachtig toch? Ben ik stiekem best wel een beetje trots op. 

Ingrediënten voor een romantisch ontbijtje voor 2:
        Beslag

  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 60 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 snufje zout

  • 1 klein klontje boter

    Topping
  • 1 flinke hand bevroren bosvruchten
  • 1 el bosvruchtenjam
  • poedersuiker

Aan de slag:

  • Mix de ingrediënten voor het beslag goed (met een mixer gaat dit het best).
  • Volgens Renate is het het beste om het beslag vervolgens een half uurtje (of langer) in de koelkast te zetten. Ik heb dat nu niet gedaan (want honger), maar ga het zeker eens proberen. Je kunt het ook de avond van tevoren al maken.
  • ​Verhit op een middelmatig vuur een klontje boter in een koekenpan.
  • Schep er met een eetlepel wat hoopjes beslag in. Ik heb een klein formaat kookring gebruikt voor de perfecte ronde pannenkoekjes,
  • Bak de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin (ongeveer 2 minuutjes per kant).
  • Verwarm intussen de bosvruchten samen met de jam in een klein pannetje.

  • Maak twee mooie torentjes van de pannenkoekjes en verdeel de bosvruchten erover. lekker met wat poedersuiker en/of een schep Griekse yoghurt.

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.