Quiche met asperges en geitenkaas

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 07:42

Weten jullie wat het verschil is tussen een hartige taart en een quiche? Ik niet, maar ik heb het even voor jullie opgezocht. En om eerlijk te zijn werd ik daar nog steeds niet veel wijzer van. Je leest namelijk overal dat een quiche altijd een hartige taart is, maar een hartige taart is dan weer niet altijd een quiche. Dit klinkt mij nog steeds als hogere wiskunde in de oren, dus ik heb nog even verder gezocht. Het schijnt dus zo te zijn dat een quiche een open bovenkant heeft en altijd wordt gemaakt met room en eieren. En een hartige taart? Das dus gewoon een taart die hartig is. 
Lang verhaal kort, ik heb hier het recept voor een heerlijke hartige taart voor jullie. Of een quiche, dat zou ook zomaar kunnen. Hij is in elk geval super lekker met gegrilde witte asperges, geitenkaas, basilicum en noten. 


Recept voor een quiche met gegrilde asperges, geitenkaas en noten 

Ingrediënten voor een taart voor 2 personen:

  • 3 plakken bladerdeeg
  • 5-6 dikke witte asperges
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 ei
  • 50 ml slagroom
  • een handje basilicumblaadjes
  • 1/2 tl gedroogde dragon
  • 30 gram gemengde noten
  • peper en zout uit de molen

Gooi de schillen en afsnijdsels niet weg maar maak er een lekker soepje van: 

Aspergesoep met gamba's

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol de plakken bladerdeeg met een deegroller uit zodat ze nèt wat dunner en daarmee ook groter worden.
  • Bekleed de quichevorm (ik heb een rechthoekige van 36 X 13 cm met een losse bodem van Dille & Kamille) met de plakken bladerdeeg. Invetten mag, maar is niet per se nodig. Laat de plakken een beetje over de rand hangen en druk de naden goed aan. 
  • Schil de asperges zorgvuldig en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Verhit een grillpan (zonder olie) op het vuur en gril de asperges om en om totdat deze voorzien zijn van duidelijke grillstrepen (reken op ongeveer 3 à 4 minuten per kant). 
  • Mix het ei, de geitenkaas, slagroom, dragon en basilicum met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk het beslag in de met bladerdeeg beklede vorm en verdeel de asperges erover.
  • Hak de noten grof met een mes of in een vijzel en strooi ze over de quiche heen.
  • Snijd de overhangende bladerdeeg op de rand van de vorm af (dit gaat het beste door je vinger met enige druk over de rand te laten glijden). 
  • Bak de quiche in ongeveer 25 minuten gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen tot een lauwwarme temperatuur.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.