Asperges met ham, ei en botersaus

Gepubliceerd op 14 mei 2018 om 09:25

Asperges...ik kan er geen genoeg van krijgen. Gegrild op de barbecue, verwerkt in een soepje of zoals in dit receptje op de klassieke manier met ham, ei en een botersausje. 


Recept voor klassieke asperges met ham, ei en botersaus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram witte asperges
  • 4 eieren
  • 4 plakken ham (beenham, achterham of iets anders op het gebied van ham)
  • 50 gram roomboter
  • 1 el citroensap
  • bieslook
  • peper en zout uit de molen

Aan de slag:

  • Snijd zo'n 2 cm van de onderkant van de asperges af en schil ze vervolgens goed (2 keer rondom, vanaf het kopje naar beneden).
  • Breng de schillen en de afsnijdsels in ongeveer een liter water aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen en giet dan af boven een vergiet. Het kookvocht vang je op in een pan waar de asperges liggend in passen. 
  • Kook de asperges in het opgevangen kookvocht in ongeveer vijftien minuten gaar.
  • Kook de eieren hard (tien minuten in kokend water). Laat ze schrikken onder koud water en laat ze even afkoelen. Pel de eieren en wrijf ze vervolgens, met de bolle kant van een lepel, fijn door een zeef. 
  • Snijd de ham en de bieslook fijn.
  • Laat de boter smelten in een steelpannetje en voeg het citroensap toe. 
  • Serveer de asperges met de ham, eieren en bieslook eroverheen. Maal er wat peper en zout uit de molen overheen. De botersaus mag er natuurlijk ook over gegoten worden, maar ik vond het wel gezellig om hem apart te serveren. 

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.