Spinaziecurry met garnalen

Gepubliceerd op 1 september 2018 19:16

Soms heb je helemaal geen zin om uren in de keuken te gaan staan. Dan wil je gewoon snel iets lekkers op tafel kunnen toveren. Met dit gerecht kan dat. De rijst koken neemt de meeste tijd in beslag en het meeste werk wordt door de staafmixer gedaan. 

 

Dit receptje is gebaseerd op een recept uit de Allerhande. Ik heb het alleen maar wat lekkerder gemaakt, haha.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram basmatirijst
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 cm verse gember (geschild)
  • 1 tl suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el vissaus
  • 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
  • 1/2 bouillonblokje (vis)
  • 150 ml kraanwater
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g diepvries garnalen (ontdooid)
  • 150 g spinazie (gewassen)
  • het sap van een halve limoen
  • een klein handje koriander

Aan de slag:

  • Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd het harde uiteinde van de citroengras eraf en haal het buitenste blad eraf. Snijd de stengel vervolgens in vier stukken.
  • Schil de ui, knoflook en gember.
  • Maal de peper, het citroengras, de gember, ui, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook met een staafmixer o.i.d. in ca. 2 min. tot een dikke pasta. 
  • Verhit een wok of hapjespan en fruit de currypasta gedurende zo'n 5 minuten op laag vuur. Olie toevoegen is niet nodig. Blijf goed roeren zodat de boel niet aanbakt en de smaken goed vrijkomen.
  • Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe en breng aan de kook
  • Laat ongeveer 5 minuten lekker door pruttelen.
  • Voeg de garnalen en de spinazie toe en 'kook' mee totdat de garnalen gaar zijn en de spinazie een beetje geslonken (dit duurt zo'n 2 à 3 minuten).
  • Haal de pan van het vuur en roer het limoensap erdoor.
  • Serveer de rijst met de saus eroverheen en strooi er tenslotte wat koriander overheen. 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.