Pannenkoeken met peer en kokos

Gepubliceerd op 2 maart 2018 om 10:07

Deze peren noemen ze buitenbeentjes bij de Albert Heijn. Omdat ze minder goed gelukt zijn. Als peer. Elders zouden ze worden weggegooid, maar bij de Appie kun je ze voor een fijn prijsje kopen. Ze smaken er niet minder om. Ik heb er vandaag heerlijke pannenkoekjes mee gebakken. Met kokos, kaneel en peer dus. Wat nou buitenbeentjes!


Recept voor pannenkoeken met peer en kokos

Ingrediënten voor 2 personen (maar je mag ze natuurlijk ook allemaal in je eentje opeten. Hoef je de rest van de dag niks meer):

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml melk
  • 1 rijpe peer (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 1 ei
  • 25 gram suiker (zonder kan ook. Is gezonder natuurlijk. Mét is lekkerder)
  • 25 gram geraspte kokos
  • 1 snufje (geen idee hoeveel dat is, theelepel of zo) kaneel
  • Boter om in te bakken

Aan de slag:

  • Meng (en maal) alle ingrediënten in een keukenmachine (of met de staafmixer) door elkaar tot een dik beslag.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep er kleine hoeveelheden beslag in. Voor mooie ronde pannenkoekjes heb ik een kookring gebruikt.
  • Bak de pannenkoeken tot ze goudbruin zijn, keer ze om en bak de andere kant.
  • Lekker met honing en extra stukjes (gebakken) peer. 

Eet smakelijk!

Pannenkoeken met peer en kokos recept ontbijt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.