Risotto met rucola en garnalen

Gepubliceerd op 3 september 2018 20:12

Echt super handig, zo'n eigen website met allemaal lekkere recepten. Deze risotto met rucola en garnalen is namelijk een variatie op mijn risotto met venkel en zalm. Net zo makkelijk en net lekker.
Veel mensen denken dat het maken van risotto ingewikkeld is. Het tegendeel is waar. Er is werkelijk niks ingewikkelds aan het bereiden van een goede risotto. Tis een kwestie van geduld, aandacht en een beetje liefde...wat in feite simpelweg neerkomt op heel veel roeren. Met aandacht. En liefde dus.  

Ingrediënten (voor 2 personen):


Aan de slag:

  • Verhit de bakboter in een pan met dikke bodem op hoog vuur.
  • Fruit de ui enkele minuutjes aan.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de risotto toe en bak al roerend mee tot de korrels glazig zijn.
  • Giet de witte wijn erbij* en roer tot deze is opgenomen.
  • Voeg vervolgens steeds een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
  • Herhaal dit tot de bouillon op is. Wanneer je merkt dat de rijst te droog wordt of aanbakt, voeg dan gerust wat extra bouillon toe.
  • Voeg de Italiaanse kruiden en de garnalen toe (ontdooien is niet nodig) en laat de rijst op een laag pitje verder garen. 
  • Wanneer de rijst gaar is (dit duurt in totaal zo'n 20 minuten), neem je de pan van het vuur en voeg je de roomboter in stukjes toe. Ook de Parmezaanse kaas mag er nu bij. Laat met de deksel op de pan nog een paar minuutjes staan.
  • Rasp de schil van de halve citroen (alleen het geel, het witte deel is heel bitter) en knijp het sap eruit. Roer de schil en het sap door de risotto.
  • Schep de rucola door de risotto.
  • Schep de risotto op een bord en maal er nog wat zwarte peper over.

 

* en als die fles dan toch opengaat, schenk gerust een glaasje in om voor te proeven. Wijn bevordert het kookproces enorm, maar dat is mijn ervaring (ik wil niemand aan een alcoholverslaving helpen natuurlijk).

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.