Herfstschotel

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 20:34

Los van het feit dat dit gerecht 7 medeklinkers achter elkaar heeft staan (vast één of ander record), was het ook gewoon erg lekker. En dat laatste is eigenlijk een kwestie van puur toeval, omdat dit gerecht is ontstaan uit het combineren van alles wat echt heel erg op moest uit de koelkast. En ja, ik weet inmiddels welke smaken er goed of juist minder goed bij elkaar passen, maar geloof me...dat is te leren. Hoe? Gewoon een kwestie van durven, proberen en doen. Hoppa! En mocht je dat toch een beetje spannend vinden, ik weet nog wel een leuke site met recepten om uit te proberen. 


Ingrediënten:

  • 300 gram kleine krieltjes (voorgekookt) 
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram biologische spekjes
  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram paddenstoelen (kies zelf maar een lekkere soort uit)
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zongedroogde tomaatjes (op olie)
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • peper en zout

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook en snijd de uien in halve ringen.
  • Snijd de paddenstoelen in vieren.
  • Ook de zongedroogde tomaatjes mogen in reepjes gesneden worden.
  • Bak de spekjes gedurende een paar minuten in een koekenpan (boter of olie toevoegen is niet nodig).
  • Voeg de ui, knoflook en krieltjes toe en bak deze zo'n vijf minuten mee.
  • Voeg nu ook de tomaatjes en de paddenstoelen toe en bak nog even mee.
  • Strooi de tijm en de Italiaanse kruiden erover en roer alles door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit.
  • schep de spinazie door het gerecht en hevel alles over in een ovenschaal.
  • Verkruimel de geitenkaas erover en zet het gerecht gedurende zo'n 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.