Tortilla wraps met gegrilde bloemkool

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 om 10:30

Deze tortilla wraps met gegrilde bloemkool zijn een dikke vette aanrader hoor. Maar dan zonder dat je er dik en/ of vet van wordt. Gezond, voedzaam én vegetarisch zijn ze. En tjokvol groente ook nog! Ik werd er blij van. En mijn verstokte carnivoor ook. De in de oven gegrilde bloemkool maakte dat hij totaal geen vlees miste in dit lekkere gerechtje. Wij hebben de tortilla wraps met gegrilde bloemkool, avocado en tomaat als avondmaaltijd gegeten, maar ze zijn ook uitermate geschikt om lekker mee te lunchen. 

Gegrilde bloemkool

Nooit gedacht dat die door mij als kind ooit zo gehate bloemkool, nu tot mijn lievelingsgroenten zou behoren. Maar dan alleen als ie rauw, geroosterd of gegrild is. Want, sorry mam, tot snot gekookte bloemkool zou verboden moeten worden. Als kind zorgde ik er altijd voor dat ik eerst heel veel aardappels op mijn bord schepte, waar ik dan snel een piepkleine hoeveelheid bloemkool doorheen prakte. Wit op wit, dus daar zag mijn moeder niks van en dat vond ik ook direct het enige voordeel van deze witte koolsoort.

Maar zodra de bloemkool op de barbecue/ in de grillpan/ in de oven gegrild of geroosterd wordt, transformeert hij in iets wat ik werkelijk verrukkelijk vind. Echt, ik kan op die manier gerust een hele bloemkool op. Voor dit gerechtje heb ik de bloemkool eerst lekker op z'n Mexicaans gekruid en daarna in de oven geroosterd. De Burrito's van Knorr (met hun Wereldgerechten maakte ik de blits toen ik nog niet 'echt' wist wat koken was) vormde voor mij de inspiratie hiervoor. En met dank aan de Familie over de kook en hun recept voor de burrito's van Knorr, maar dan beter kan ik ook het super lekkere sausje wat daarbij zat evenaren en komen die pakken er bij mij niet meer in. Deze tortilla wraps met gegrilde bloemkool zullen hier zeker vaker op tafel staan, ga jij ze ook een keertje proberen? Ik zou het leuk vinden als je me laat weten wat je ervan vond.

Meer inspiratie met bloemkool

Mandy zou Mandy niet zijn als ze niet 'more' recepten met bloemkool op haar website zou hebben staan. Het best bekeken en meest gemaakte recept is (met stip) mijn sticky bloemkool met extra pit. Echt, je likt je vingers daarbij af. Maar ook mijn hele gegrilde bloemkool uit de oven of geroosterde bloemkoolroosjes met tijm en knoflook zijn super lekker. Of wat dacht je van deze lekkere kerrie-bloemkoolsoep? Genoeg lekkere bloemkoolrecepten dus, maar beloof me één ding: die (tot snot) gekookte bloemkool kan echt niet meer hoor!

Recept voor tortilla wraps met gegrilde bloemkool

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 tortilla wraps (medium)
  • Een halve bloemkool
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • een paar handen rucola melange
  • twee stengels lenteui
  • een paar takjes koriander (optioneel)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn (gemalen)
  • 1 tl gedroogde chilivlokken of cayennepeper
  • peper en zout
  • olijfolie

    Voor het sausje:
  • 125 gram crème fraîche of Griekse yoghurt met wat mayonaise
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • peper en zout

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en doe ze (rauw) in een schaal of (dikke tip) diepvrieszak. 
  • Roer de (eerstgenoemde) specerijen samen met een flinke scheut olijfolie door de bloemkool. Voeg peper en zout naar smaak toe. Wanneer je de bloemkool in een diepvrieszak gedaan hebt, kun je de roosjes heel makkelijk schudden totdat ze volledig bedekt zijn met het specerijenmengsel.
  • Verdeel de roosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende een minuut of 20 in een voorverwarmde oven. Schep de roosjes halverwege de baktijd een keertje om.
  • Snijd ondertussen de tomaat in plakjes, de avocado in stukjes en de lenteui in ringetjes.
  • Maak de saus door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verwarm de tortilla's zoals aangegeven op de verpakking. Ik beschik zelf niet over een magnetron (en mis daar niks aan), dus ik verwarm ze de laatste tien minuten mee in de oven. Je moet ze dan wel in aluminium verpakken, anders drogen ze uit.
  • Verdeel alle ingrediënten (houd de lenteui even apart) over de wraps en schep de saus erover. Strooi de ringetjes ui en (als je daarvan houdt) wat takjes koriander erover en that's it.

    Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Brenda
2 jaar geleden

De wrap is een mega aanrader! Zelfs moeilijk etend kind van vier was na 10 minuten zeuren overtuigd en vond het zalig. Gaan we vaker maken!