Hartige muffins met chorizo

Gepubliceerd op 23 mei 2021 om 20:01

Hierbij het recept voor hartige (mini)muffins met chorizo, zongedroogde tomaatjes, knoflook en gerookt paprikapoeder. Heerlijk als tussendoortje, bij de borrel of, samen met een lekkere salade, ook heel geschikt om mee te lunchen. D'r schijnen ook mensen mee te ontbijten, maar daar vind ik deze variant nét iets te 'knoflokerig' voor.

Mijn Prins is dus niet zo'n fan van dit soort eten. Hartige taarten, quiches of muffins zoals deze, je doet hem er geen plezier mee. Hij zegt dat het te maken heeft met de structuur van het ei. Hij houdt ook niet van omeletjes, dus dat zou heel goed kunnen kloppen. Ondergetekende is echter dol op quiche en hartige taarten, dus dit zorgt nog wel eens voor problemen. Deze minimuffins zijn een handige oplossing, want alles wat er overblijft gaat zo de vriezer in. 

Terug naar deze hartige minimuffins. Met de chorizo, zongedroogde tomaatjes, knoflook en het gerookte paprikapoeder zouden ze niet misstaan op een zonovergoten terras ergens in Spanje. Muffins op z'n Spaans dus. Super lekker, super makkelijk om te maken en in een vloek en een zucht klaar. Een 'receta rapida' zoals de Spanjaarden dat zeggen. Althans, dat zegt mijn goede amigo 'Google translate'. Ik ga er voor het gemak maar vanuit dat ie gelijk heeft.

Recept voor hartige muffins met chorizo en gerookt paprikapoeder

Ingrediënten voor 6-8 minimuffins:

  • 2 eieren (m)
  • 20 gram zongedroogde tomaatjes
  • 20 gram olijven
  • 20 gram chorizo
  • 10 gram geraspte oude kaas
  • 50 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl oregano
  • peper uit de molen
  • olijfolie

  • vorm voor minimuffins 

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de muffinvorm in met een drupje olijfolie.
  • Klop de eieren samen met de melk, oregano, het bak-, paprika- en knoflookpoeder met een garde goed luchtig. Maal er ook wat peper uit de molen over.
  • Snijd de tomaatjes, olijven en chorizo fijn en voeg dit samen met de geraspte kaas toe aan de eieren.
  • Vul de muffinbakjes totdat ze voor 3/4 deel gevuld zijn.
  • Bak de muffins in 20 minuten gaar.

    Buen apetito!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.