Sand's, Cakes & Bubbles

Gepubliceerd op 27 april 2018 om 15:46

Nadat ik mijn hardloopcarrière (al voor deze goed en wel begonnen was) aan de wilgen had gehangen, moest ik op zoek naar een andere vorm van beweging. Dat bleek het iets minder hippe broertje van bovengenoemde  sport te zijn, wandelen. Stel je mij hierbij alsjeblieft niet samen een groepje fitte 65-plussers voor in praktische afritsbroek, op sandalen en met stokken in de hand (brrrr). Nee, gewoon lekker op mijn Havaianas met mijn camera om mijn nek door Rotterdam lopen, op zoek naar de bijzondere plekjes die mijn stad te bieden heeft. Sand's, Cakes & Bubbles is zo'n plekje dat ik tegenkwam tijdens één van mijn wandelingen. Heel dicht bij huis eigenlijk (Kralingen - Rotterdam), maar op een locatie waar je niet vaak zomaar langs komt. En dat is jammer, want dit gezellige restaurantje verdient het om door veel mensen bezocht te worden. 


Al direct bij binnenkomst valt de gezellige inrichting op. Eigenaresse Marcia Maitimu laat hiermee zien gevoel voor styling en details te hebben. Dat is ook wat haar zo aantrekt in het verzorgen van een 'Tough high-tea' voor babyshowers, bruiloften of vrijgezellenfeestjes (in haar eigen gezellige restaurant of op locatie). Haar prachtig gedekte tafels met heerlijke lekkernijen zouden niet misstaan in een glossy woonmagazine.

Sand's, cakes & Bubbles is niet groot, maar misschien juist daarom wel extra sfeervol. Vaasjes met verse bloemen op de kleine ronde tafeltjes, zachte kussens op de gezellige houten bank tegen de wand en veel planten. Deze inrichting zou ik thuis ook wel willen!
Ook op het zonnige terras aan de voorzijde is het heerlijk toeven (als de zon schijnt dan, iets wat tijdens mijn bezoekje helaas niet het geval was). 


Het is lastig om een keuze te maken uit alle heerlijkheden op de uitgebreide menukaart. Dik belegde sandwiches, tosti's, salades, soep of de zogeheten 'cakes met een bite', het klinkt allemaal even verrukkelijk. Ik besluit voor een single sandwich te gaan, dan kan ik daarna altijd nog besluiten om nog iets zoets te bestellen. Dat feestje ging mooi niet door, want zelfs de kleinere versie van de 'avocado roast' was een flinke hap. En wat voor één. Ruim belegd met avocado, hummus, rucola, ei, rettich en in de oven gebakken tomaat. Heerlijk! Een glas eigengemaakte non-alcoholische bubbles maakte deze lunch helemaal af.

Marcia maakt gebruik van biologische producten, het liefst van Rotterdamse leveranciers. Zo komt haar heerlijke brood (zacht en luchtig van binnen, extra knapperig van buiten) bijvoorbeeld van een Rotterdamse bakker die deze broden exclusief voor Sand's, Cakes & Bubbles bakt. Welke bakker dat is? Dat geheim heb ik helaas niet aan Marcia weten te ontfutselen. 

Met een voldaan gevoel vervolgde ik mijn wandeling, na de belofte te hebben gedaan om snel terug te komen. Ik moet (MOET) de 'cinnamon pearl sugar cake' namelijk nog proeven! Of de 'double chocolat brownie'....of een 'caramel crunchie slice'. Sand's, Cakes & Bubbles, bedankt en tot heel snel!


Sand's, Cakes & Bubbles

Oostzeedijk Beneden 99

3061 VP Rotterdam (Kralingen)

T. 010 - 752 62 02

E. info@sandscakesandbubbles.nl

Maandag gesloten

Dinsdag alleen reserveringen vanaf 10 personen

Woensdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur

Zaterdag 09.30 – 17.00 uur

Zondag alleen reserveringen vanaf 10 personen

Reactie plaatsen

Reacties

Suzanne
6 jaar geleden

Hier binnenkort samen naartoe gaan? Ken het niet, en klinkt heel goed!