Ontbijten bij Jordy's Bakery

Gepubliceerd op 18 maart 2018 om 13:07

Eén van de voordelen van het wonen in de stad is het feit dat er op fiets- en loopafstand zoveel te beleven is. Neem nou alleen al Kralingen, de wijk waarin wij wonen: er zijn zoveel gezellige restaurantjes in de buurt waar je terecht kunt voor een vrijdagmiddagborrel, een romantisch etentje met je geliefde of voor een lekker ontbijtje op zondagochtend. Dat laatste doen wij het liefst bij Jordy's Bakery op de Vlietlaan (en niet alleen omdat wij om de hoek wonen). Voor de niet-Rotterdammers onder ons, de Rotterdamse wijk Kralingen ligt tussen het centrum en de Kralingse plas in en is zowel geliefd bij studenten, jonge gezinnen met bakfietsen, hipsters en de oorspronkelijke 'Kralingse kak'.


  

De Vlietlaan (op de grens tussen het sjieke Kralingen en het ..ehm.. iets minder sjieke Crooswijk) stond nou niet direct te boek als 'the place to be' in Rotterdam. Een grote opknapbeurt en het feit dat Jordy's Bakery er in mei 2017 de deuren van hun derde filiaal openden, bracht daar verandering in. En inmiddels schieten de hippe winkeltjes er als paddenstoelen uit de grond. De populaire Lusthofstraat (ook in Kralingen) heeft er een geduchte concurrent bij.

Bij Jordy's kun je dagelijks terecht voor ontbijt, lunch, brunch, borrel of diner. Wij komen er niet alleen heel graag op zondag voor een (laat) ontbijt of (vroege) lunch, maar halen er ook regelmatig een heerlijke desempizza voor thuis. 

In de zomer is het er heerlijk toeven met een koud glas rosé of een gin-tonic op het grote terras. Ik kan niet wachten tot het weer deze momenten weer toelaat (en heb me al voorgenomen daar vaak gebruik van te maken!)

En als je er dan toch bent, vergeet dan niet om een vers brood of zoete lekkernij uit eigen bakkerij mee te nemen voor thuis!      

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.