Vis op de Dijk

Gepubliceerd op 3 mei 2018 om 18:46

Een goed restaurant moet wat mij betreft voldoen aan 3 eisen: lekker eten van goede kwaliteit, een prettige sfeer en fijne bediening. Logisch, zou je zeggen...maar geloof mij, er zijn genoeg restaurants te vinden waar één (of meer) van deze componenten volledig ontbreken.

Bij Vis op de Dijk hebben ze het gelukkig wèl helemaal begrepen. Alles klopt hier. Altijd. En dat maakt Vis op de Dijk ons favoriete restaurant. Met stip!


Vanaf het moment dat Vis op de Dijk zo'n twee en een half jaar geleden haar deuren aan de Oudedijk in Kralingen opende, zijn wij er regelmatig te vinden. Wat direct opvalt wanneer je de drempel over stapt, is de frisse en lichte inrichting. De sfeer doet denken aan zo'n gezellig Bretons restaurantje in een Frans vissersdorpje. Waar je zilte zeeluchten opsnuift en geniet van verse oesters. En dat laatste komt goed uit, want eigenaar Tim heeft altijd wel een paar lekkere exemplaren op de kaart staan (en die zeelucht mag je er dan zelf bij bedenken). 

Met moeder Linda als gastvrouw en vader Hans achter de bar, kan Vis op de Dijk met recht een familiebedrijf genoemd worden. Ultieme gastvrijheid, dat is waar zij voor staan. De bediening is dan ook altijd correct, maar dan wel met een persoonlijk tintje. Een gezellig praatje of het aanbod om de vis even voor je te fileren...een beetje alsof je aan het eten bent bij goede vrienden. Maar dan wel vrienden die ongelooflijk lekker kunnen  koken.

Want koken kunnen ze, daar bij Vis op de Dijk. Op de kaart vind je o.a. klassiekers zoals vissoep, garnalenkroketten en sliptong, maar bijvoorbeeld ook Oosters georiënteerde visgerechten. Op de grote krijtborden aan de muur staan de wisselende en vaak seizoensgebonden gerechten vermeld. Het aanbod hiervan is afhankelijk van de kwaliteit van de vis die dagelijks wordt ingekocht. Voldoet de vis niet aan de strenge maatstaven van de twee koks, dan komt deze niet op het bord. Zo simpel is het.

Wanneer ik bekenden vertel waarom ze echt eens naar Vis op de Dijk 'moeten', dan komen al mijn argumenten meestal neer op 'vis zoals vis bedoeld is'. Een perfecte bereiding van verschillende soorten vis zonder opsmuk of liflafjes. Hier zul je geen termen als 'op een bedje...' of 'met een krokantje van...' tegenkomen. Dat heeft de vis niet nodig. Goede friet en een lekkere salade erbij, maar wél altijd met dat visje in de hoofdrol!

De zon schijnt (en dat doet ie totdat hij ondergaat op het gezellige terras aan de Oudedijk), de wijn roept...ik voel in de (zeer) nabije toekomst weer een bezoekje aan Vis op de Dijk aankomen. 

Enne...het aanbod van kok Astrando om mij te leren hoe ik het perfecte visje zelf kan bereiden, neem ik heel graag aan!

Vis op de Dijk
Oudedijk 235-A
3061 AH Rotterdam

T 010 - 236 48 09

Openingstijden

Woensdag t/m zondag
van 12:00 - 23:00 uur

Lijkt het jou leuk om in dit gezellige restaurant te werken? Dat kan! Kijk voor het vacatureaanbod op de website!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.