Culinair genieten bij huiselijk Indigo

Gepubliceerd op 2 december 2016 om 22:38

Soms heb je van die avonden dat alles klopt. Mijn bezoekje aan biologisch restaurant Indigo was zo’n avond. Een bijzondere locatie, attente bediening met zeer goede productkennis, verrukkelijk eten en dat alles in een heerlijk ongedwongen sfeer. Deze sfeer laat zich nog het best omschrijven als een combinatie van de gezellige stamkroeg om de hoek en een bezoekje aan je lievelingstante. Maar, dan wel eentje die heerlijk kan koken.

Ik schreef dit artikel in opdracht van http://www.hofvandelfland.nl/ 

Bij binnenkomst valt direct de bijzondere inrichting op. Het van oorsprong gereformeerde kerkgebouw uit 1890 heeft namelijk jarenlang dienstgedaan als garage. Deze DIGO-garage was een begrip in Schipluiden en een naam voor het in 2010 geopende restaurant was dan ook snel gevonden. Kenmerken van beide historische achtergronden vormen een prominent aandeel in de hele Indigo-beleving. Dit uit zich in een combinatie van een hoge nok, gebogen kerkramen en industriële garagedeuren in de voorgevel. Het interieur bestaat uit een bonte verzameling van oma’s meubeltjes (denk aan schemerlampjes en gebloemde kleedjes), grote katholieke heiligbeelden (o, o, laat de predikant van het oorspronkelijke kerkje het maar niet horen) en grote gekleurde duizend-en-één-nacht- lampen aan het hoge plafond.


Sinds enkele jaren zwaaien Erik de Groot en Peter Smits de scepter over het restaurant. Het oorspronkelijke ‘eten wat de pot schaft’ concept heeft plaatsgemaakt voor een wisselende kaart vol met culinaire hoogstandjes. Eric en Peter vertellen ons trots dat Indigo staat voor gezellig, gezond, gewoon en eerlijk. Het keukenteam is creatief en werkt dan ook uitsluitend met 100% biologische en lokale ingrediënten uit het seizoen.
Nieuwsgierig geworden nemen we plaats aan een tafeltje in het midden van het restaurant met goed zicht op de open keuken. De kaart krijgen we (nog) niet. We mogen ons namelijk ook laten verrassen door het vijf-gangen menu van de chef wordt ons verteld. Dol als wij zijn op verrassingen geven we de kaart ongeopend mee terug en genieten we achtereenvolgens van:

  • Brood met anders-dan- anders smeersels (de hangop met groene kruiden was verrukkelijk).
  • Een amuse van rundersaucijsjes in bladerdeeg met een peperjam.
  • Tartaar van zeebaars met een chipje van gele biet, huisgerookte zalm met een krokantje (jaja, ook een chipje) van knolselderij en een schuim van schaaldieren. Laten we ook vooral het decoratieve viooltje hierbij niet vergeten.
  • Ravioli gevuld met paddenstoeltjes, daarop een schuim van paddenstoel, gesmoorde spitskool en een mousseline van aardappel. En dat alles in de vorm van een … paddenstoel!
  • Een heerlijke risotto met scholfilet.
  • Reebout met aardpeer, gefrituurde boerenkool, frietjes (overbodig om erbij te vermelden dat deze home made waren) en huisgemaakte mayonaise en appelcompote.
  • In het kader van ‘men zit nooit te vol voor een dessert’ sloten wij de maaltijd af met gestoofde peer, cheesecake en yoghurtsorbetijs.

Naast het feit dat alles even lekker was, waren de gerechten een lust voor het oog: kleine schilderijtjes op een bord. De opmerking van Peter dat het een eer was geweest om voor ons te koken zegt alles over de passie en het plezier waarmee hij in de keuken staat… Bij Indigo weten ze wel wat gastvrijheid is!

Voldaan en terugkijkend op een heerlijke avond vertrekken wij huiswaarts, maar niet zonder te beloven de volgende ochtend nog even terug te komen voor een rondleiding in de kas achter het restaurant. Hier worden veel van de gebruikte groenten en kruiden zelf gekweekt. Ook komen er veel ingrediënten van ‘de Levende Buitenplaats’ bij restaurant Op Hodenpijl (van dezelfde eigenaar). Ook een bezoekje aan deze kas, moestuin en stallen blijken de moeite waard. Voor onze eigen gemoedsrust hebben we er maar niet teveel bij stilgestaan wat de ware functie van de schattige kalfjes aldaar is. Wij houden het er liever op dat die daar stonden om mee te knuffelen. En dat hebben we dan ook uitgebreid gedaan.


Contactgegevens:
Singel 6
2636 CS Schipluiden
015 – 380 57 87

info@indigo-uiteten.nl

 

Openingstijden:
Maandag t/m zondag vanaf 10.00 uur. De keuken sluit om 20.30 uur. Dinsdag gesloten. Lunch van 12.00 uur tot 15.00 uur. Diner vanaf 17.30 uur.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.