Home » Recepten » Zoet » Super makkelijke kaneelbroodjes

Super makkelijke kaneelbroodjes

Gepubliceerd op 7 november 2020 om 15:41

Ik zie bij collega foodbloggers als Francesca Kookt, Eef Kookt Zo of Deb's Bakery & Kitchen vaak idyllische tafereeltjes voorbij komen waarbij deze dames samen met hun kinderen iets lekkers bakken. Bij gebrek aan kinderen van mezelf volg ik dat voorbeeld graag met mijn liefste neefjes en nichtjes (die dat gelukkig zelf ook erg leuk vinden). Maar omdat tante Mandy zelf niet de allerbeste koekenbakker is, kiest ze (ehm, ik dus) dan het liefst voor de makkelijke 'dit kan iedereen, zelfs tante Mandy-recepten'. En dat laatste geldt dus enorm voor deze super makkelijke kaneelbroodjes met pecannoten en glazuur. Een kind kan de was doen. En tante Mandy ook.

Ik heb (uiteraard) voor de makkelijkste weg gekozen en croissantdeeg gebruikt. Van dat kant-en-klare uit zo'n kartonnen blikje. De soort waar je eigenlijk nèt geen lekkere croissantjes van maakt (sorry), maar wat wel uitermate geschikt is voor het maken van deze lekkere super makkelijke (èn snelle) kaneelbroodjes. Of cinnamon rolls als je in een internationale bui bent. Maar daar bedoelen we gewoon hetzelfde mee.
De pecannoten geven de broodjes nèt wat extra en dat geldt ook voor het glazuur. Dat laatste werd vooral gewaardeerd door mijn jongste nichtje Jasmijn die ongeveer net zoveel zoete smurrie op de broodjes smeerde als zelf van de lepel likte. Maar dat hoort erbij als je met je tante aan het bakken bent. 

Recept voor super makkelijke kaneelbroodjes met pecannoten en glazuur

Ingrediënten voor 18 kleine kaneelbroodjes:

 

Op zoek naar meer makkelijke bakideeën? Ik heb er genoeg! Wat denk je bijvoorbeeld van deze makkelijke bladerdeegtaartjes met rood fruit

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
  • Maak de verpakking van het croissantdeeg open en rol uit.
  • Hak de pecannoten grof met een groot keukenmes of in een vijzel.
  • Smelt de boter in een steelpan en roer de suiker, kaneel en pecannoten erdoorheen.
  • Verdeel het croissantdeeg (via de stippellijn) in drie rechthoeken.
  • Besmeer het croissantdeeg met ongeveer 3/4 van het suiker-kaneelmengsel, maar zorg dat je ongeveer 1 cm aan het uiteinde van de korte zijde vrij laat om de rolletjes goed vast te kunnen 'plakken'.
  • Rol het croissantdeeg strak op en snijd elk rolletje in 6 gelijke plakjes.
  • Leg de rolletjes met de platte kant op het bakpapier (niet strak tegen elkaar).
  • Besmeer de rolletjes met de rest van het suiker-kaneelmengsel.
  • Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben.

  • Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker te vermengen met 1 à 2 tl water. 
  • Druip de glazuur over de kaneelbroodjes zodra deze uit de oven komen.

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.