Magali's bladerdeegtaartjes met fruit

Gepubliceerd op 4 juli 2020 om 17:29

Naast een succesvol foodblogger (ik lach nu hardop om mijn eigen grapje), ben ik ook al ruim 20 jaar leerkracht in het basisonderwijs. En hoewel het één uitsluitend hobbymatig is en ik van het ander ook mijn hypotheek moet betalen, doe ik het beide met evenveel plezier. 
Afgelopen week kwamen deze passies samen door een opdracht die ik mijn leerlingen uit groep 4 gaf. Zij moesten voor taal een recept bedenken, waarbij ze alle te nemen stappen duidelijk moesten omschrijven. Het winnende recept zou ik echt gaan maken en op mijn website plaatsen.
De kinderen vonden het een ontzettend leuke opdracht en bedachten allerlei heerlijke gerechten. Salades, milkshakes, pasta's, broodjes en zelfs een gedetailleerd recept voor een heuse appeltaart werden er door mijn kleine schatjes bedacht. Het winnende recept is van Magali. Een prachtige en super slimme  dame van 7 jaar. 

Het recept voor Magali's bladerdeegtaartjes met bosvruchten en chocolade

Hoi, ik ben Magali. Ik ben 7 jaar en hou van paardrijden en Harry Potter. We moesten voor taal een recept bedenken. Ik kwam op het idee voor deze taartjes, omdat ik van toetjes houd. Ik vond het leuk om te doen en ik heb ook nog wat nuttigs gedaan. Hier is het recept: 

Juf Mandy heeft (met toestemming van Magali) het recept een beetje aangepast. Magali vulde de bakjes met mango, aardbeien, frambozen en bramen (maar dan moest juf Mandy nog in de regen naar de supermarkt en daar had ze geen zin in). Zie foto's voor het originele recept van Magali.


Ingrediënten voor 8 kleine gebakjes:

  • 2 plakjes bladerdeeg 
  • losgeklopt ei (optioneel)
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 25 gram crispy witte chocolade (AH)
  • 100 gram bosvruchten (vers of uit de diepvries) of ander fruit

Verder nog nodig:

  • een bakvorm voor minimuffins
  • bakpapier 
  • ongekookte bonen of erwten
  • een klein steelpannetje
  • een glazen kom die op de pan past

Aan de slag:

  • Verwarm de over voor op 225 °C.
  • Laat de plakjes bladerdeeg een beetje ontdooien en snijd ze in vieren. 
  • Leg elk plakje in een holte van de muffinvorm.
  • Knip vierkantjes bakpapier en leg deze over het bladerdeeg.
  • Schep er wat bonen of erwten in (ongeveer tot de helft).
  • Bestrijk het bladerdeeg wat nog te zien is met een kwastje met ei.
  • Zet de gevulde muffinvorm gedurende een minuut of 12 in de voorverwarmde oven. 
  • Verwijder het bakpapier (met inhoud) en zet de bakjes nog 3 minuten terug in de oven totdat ook de bodem een mooi goudbruin kleurtje heeft gekregen. 
  • Haal de bakjes uit de oven en laat afkoelen

  • Breng in het steelpannetje een laagje water aan de kook.
  • Hang de glazen kom in de pan (deze mag het water niet raken).
  • Verhit de slagroom totdat deze bijna kookt.
  • Haal de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de hete room.
  • Blijf roeren totdat je een gladde saus hebt.
  • Hak de witte chocolade met een groot mes (voorzichtig!) in kleine stukjes.

  • Schep in elk bladerdeegbakje eerst een theelepel chocoladesaus.
  • Strooi er een beetje witte chocolade over.
  • Verdeel het fruit over de bakjes en drizzle er chocolade saus overheen.
  • Strooi tenslotte de rest van de witte chocoladekruimels over de taartjes....en klaar!

    Eet smakelijk (ook namens Magali en de andere kinderen van groep 4)


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline
een maand geleden

Wow, dat ziet er erg lekker uit!

Leah Houweling
een maand geleden

Je bent een superjuf! En ik kan het weten. Wat een leuke taalles is dit geworden. Met een prachtig en smakelijk resultaat

Jacquelien
een maand geleden

Wow Magali, Wat een prachtig gerechtje , heerlijk als traktatie ! Gefeliciteerd🎉🎉
Ga dit zeker een keertje maken !
Mandy dankjewel voor het delen 🤗
Gr Jacquelien

Femke
een maand geleden

Wow, Magali, wat een lekker recept! We gaan het uitproberen, hoor!

Sweet & Spicy
een maand geleden

wat geweldig weer dit! Ze zien er heerlijk uit! En door de regen fietsen had ik ook niet gedaan dus dat vergeven we je wel hihi compliment voor Magali dat ze doe heerlijke taartjes heeft verzonnen!

Hilde
een maand geleden

Wow! Wat een mooi en kleurrijk plaatje! Een foodie in de dop. Trakteert juf Mandy nu de hele klas op deze mooie taartjes?