Kaneelmuffins van Donna Hay

Gepubliceerd op 27 januari 2019 om 15:44

Zoals eerder gezegd ben ik meer een kok dan een bakker. Dat zit 'm vooral in mijn voorliefde voor het 'een beetje van dit en een beetje van dat-koken'. En dat werkt dus niet wanneer er iets gebakken moet worden. Bakken is namelijk precisiewerk, teveel van het ene of te weinig van het andere zorgt ervoor dat broden niet rijzen, taarten compleet inzakken en koekjes met bakstenen vergeleken kunnen worden (en ja, ik spreek hier uit eigen ervaring). Wanneer ik zelf iets ga bakken, houd ik me daarom meestal keurig aan een recept van iemand die daar meer verstand van heeft dan ik. Iemand zoals Donna Hay bijvoorbeeld. En daar probeer ik dan een beetje mee te variëren (met wisselende resultaten tot gevolg).
Donna (ik denk dat ik Donna mag zeggen) noemt dit 'kaneeldonutbolletjes'. Geen idee waarom, want ik associeer een donut met een gat erin en het werden bij mij ook niet echt bolletjes. Meer muffins. Vandaar de naamswijziging. Ik hoop dat mevrouw Hay zich daar ook in kan vinden. Ze zijn in elk geval super makkelijk om te maken. Kan niet misgaan eigenlijk. Mits je je aan de juiste hoeveelheden houdt natuurlijk. 

Kaneelmuffins à la Donna Hay*

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 95 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 35 gram kristalsuiker
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 1 klein ei
  • 80 ml halfvolle melk
  • 25 gram ongezouten boter
  • 35 gram kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

  • een ingevette muffinvorm voor 12 muffins

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom.
  • Voeg de kristalsuiker toe en roer even goed door elkaar.
  • Laat (60 gram) boter smelten in een steelpannetje (pas op dat de boter niet bruin wordt) en laat even afkoelen.
  • Breek het ei boven een maatbeker en roer de melk er met een garde goed doorheen.
  • Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door elkaar.
  • Schenk dit mengsel langzaam bij de droge ingrediënten en klop met een garde tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de ingevette holtes van de muffinvorm.
  • Bak de muffins gedurende zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar wanneer ze mooi gerezen en goudbruin van kleur zijn. Haal uit de oven en laat even afkoelen. 

  • Smelt nu de rest van de boter in een steelpannetje.
  • Meng de suiker en kaneel in een diep bord.
  • Haal de muffins eerst door de boter (met een kwastje kan ook) en ol ze vervolgens door de kaneelsuiker. 

    Eet smakelijk!

* Klik hier voor het originele recept voor de cinnamon doughnut puffs van Donna Hay! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.