Spinaziesalade met gegrilde avocado

Gepubliceerd op 8 augustus 2018 13:04

Avocado...ik ben er dol op en eet ze dan ook heel regelmatig. Ik had ze tot vandaag nog niet eerder gegrild gegeten. Da's jammer, want dat subtiele grillsmaakje geeft de avocado nou nèt nog iets extra's. Wat mij betreft een blijvertje!

Lekker voor de lunch of bij de barbecue. 


Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Een paar handen verse spinazie
  • 1 1/2 avocado
  • een kleine rode ui
  • 10 cherrytomaatjes (11 mag ook of 12 of...)
  • een handje ongezouten pinda's
  • 1 el frambozenazijn (of een ander lekker smaakje)
  • 4 el olijfolie van goede kwaliteit
  • het sap van een halve limoen
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemalen chilipepertjes
  • peper en zout uit de molen

Aan de slag:

  • Halveer de avocado's en pel de schil er voorzichtig af (dit geeft een mooier resultaat dan wanneer je de avocado's leegschept met een lepel. Voor de smaak maakt het niks uit natuurlijk). 
  • Snijd één avocado in de lengte in plakken van ongeveer een halve cm dik. 
  • De overgebleven halve avocado prak je fijn en roer je samen met de azijn, 2 el olijfolie, chilisaus, chilipeper, het limoensap en knoflookpoeder tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaatjes in vieren en de ui in dunne (gehalveerde) ringen.
  • Maal de pinda's grof in een hakmolentje of vijzel. 
  • Vet de grillpan in met 1 el olijfolie en laat hem heet worden. Grill de plakken avocado aan elke kant totdat ze mooie grillstrepen hebben.
  • Verdeel de spinazie, tomaatjes, ui en avocado over twee borden.
  • Druppel er 1 el olijfolie en maal er wat peper overheen.
  • Schep tenslotte de dressing over de salade en strooi de pinda's eroverheen. 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.