Griekse salade

Gepubliceerd op 24 augustus 2018 om 07:40

Ik had nog wat feta en tomaten. Samen met wat andere ingrediënten en een hoop oregano maakt dat een Griekse salade. Vind ik. 

Ik merk dat ik voor salades niet zo secuur ben in de hoeveelheden. Een handje van dit en een schepje van dat. Voor mij werkt dat altijd goed, ik hoop dat dit geen probleem is? Een salade is per slot van rekening geen hogere wiskunde (in tegenstelling tot het bakken van een brood, bijvoorbeeld). 


Recept voor een Griekse salade

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 handen rucola
  • een flinke hand cherrytomaatjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1/3 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el kappertjes (of iets meer)
  • 2 el zwarte olijven (in plakjes)
  • 40 gram feta of witte kaas
  • 1 el olijfolie 
  • 1 tl azijn met een lekker smaakje)
  • 1 el gedroogde oregano
  • een paar blaadjes verse peterselie
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Aan de slag:

  • Dep de kappertjes droog met keukenpapier.
  • Schenk een laagje zonnebloemolie van ongeveer een cm in het kleinste pannetje dat je hebt. Verhit de olie en bak de kappertjes in ongeveer 2 minuten krokant. Ze zijn klaar wanneer ze (als bloemetjes) opengaan. 
  • Schep de gefrituurde kappertjes uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Zet apart tot later gebruik. 
  • Halveer de ui en snijd hem in zo dun mogelijke plakjes. Wanneer je de ui te pittig vindt, kun je er wat kokend water overheen gieten. Giet dit na ongeveer 1 minuut af en schenk er direct koud water overheen. Schep de ui vervolgens uit het water en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verbrokkel de feta of snijd hem in dunne plakjes en vervolgens schuin door midden (voor mooie driehoekjes).
  • Halveer de tomaatjes en snijd de helften nogmaals doormidden. En ja, ik weet dat ik hier ook had kunnen schrijven dat je de tomaatjes in vieren kan snijden. Ik ben nou eenmaal graag lang van stof.
  • Snijd de komkommer en de paprika in kleine blokjes.
  • Maak een dressing van de olijfolie met azijn en breng deze op smaak met peper en zout.
  • Schep de rucola in een schaal en schep de paprika, tomaatjes, komkommer, feta en olijven erdoor. Het staat altijd leuk wanneer je wat ingrediënten apart houdt voor op de salade.
  • Schenk de dressing over de salade.
  • Garneer de salade met de apart gehouden ingrediënten, de peterselie en de gefrituurde kappertjes.
  • Strooi er tenslotte nog wat oregano over en voila (o nee, da's Frans), klaar!

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.