Midden-Oosterse rijstschotel

Gepubliceerd op 11 juni 2018 09:24

Met al die vrolijke kleurtjes is deze rijstschotel een feestje op je bord. De zoete dadels geven in combinatie met de komijn, dille en koriander een Midden-Oosterse touch aan dit gerecht. Heerlijk om te serveren met kip of bij de barbecue.   


Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • 175 gram rijst
  • een scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • een halve chilipeper
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine oranje (of gele) paprika 
  • 1 kleine courgette
  • 8 dadels (7 mag ook of 9 of ...)
  • 2 el zwarte olijvenplakjes
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gedroogde dille
  • een handje verse korianderblaadjes
  • 2 lente-uien

Aan de slag:

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Dat laatste doe ik altijd door de teen knoflook eerst te pletten met een koksmes en vervolgens fijn te snijden. 
  • Snijd de chilipeper en de lente-ui in zo dun mogelijke ringetjes.
  • Snijd de dadels, courgette en de paprika's in kleine blokjes. 
  • Maal de komijn fijn in een vijzel en hak de koriander fijn. 
  • Bak de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan (blijf hierbij staan, want ze zijn zwart voordat je het doorhebt). . 
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en chilipeper even aan.
  • Voeg de paprika en de courgette toe en bak een paar minuutjes mee. Ook de komijn mag er nu bij. 
  • Haal de pan van het vuur.
  • Roer de dadels, olijven, lente-ui, dille en pijnboompitten erdoor en zet apart. 
  • Voeg de boter bij de rijst en roer goed los (dit gaat het best met een vork).
  • Spatel de groenten en koriander voorzichtig door de rijst en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. 

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.