Gegrilde kip uit het Midden-Oosten

Gepubliceerd op 11 juni 2018 20:58

Ik ben geen vleeseter. Wel geweest vroeger (als kind kon ik wel een heel varken op), maar op de één of andere manier heb ik daar steeds minder behoefte aan. Beter voor de diertjes, beter voor het milieu en beter voor mij. Ik denk dat er bij ons maximaal twee keer per week vlees op tafel staat. Wat spekjes/ gehakt door een gerecht of een stukje kip. Nooit veel (de tijd van hele varkens is voorbij) en altijd biologisch. Deze gekruide kip is heerlijk in combinatie met een lekkere salade, gegrilde groenten of rijst (zie onderstaande link). En doordat je de kip voor het bakken bewerkt met een deegroller, lijkt ie veel groter (en heb je er minder van nodig).

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl Harissakruiden
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl Ras el Hanoutkruiden*
  • 1 diepvrieszakje (die eet je niet op natuurlijk)

* Ik koop mijn kruiden altijd bij de toko of op de markt. Een ruim assortiment en vaak veel fijner voor je portemonnee!

 

Aan de slag:

  • Doe de kipfilet samen met de olie en de kruiden in een diepvrieszakje en masseer alles goed door elkaar. Laat de smaken minstens een kwartier intrekken (hoe langer, hoe beter).
  • Mijn favoriete moment na een dag hard werken: Sla de kipfilet (nog steeds in het zakje) plat door er met een pan of deegroller op te slaan. 
  • Verhit een grillpan op het vuur en bak de kipfilet om en om totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Houd hiervoor ongeveer 2 minuten per kant aan (doordat de kip zo dun is, kan hij snel te droog worden).
  • Snijd de kip in mooie stukken en serveer direct. 

 

Eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.