Gebakken appel met granola en Griekse yoghurt

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 om 12:39

Appel met suiker en kaneel is natuurlijk sowieso een match made in heaven, maar samen met de granola en de Griekse yoghurt kan het bijna tippen aan mijn oma's appeltaart. En hoe lekker klinkt dat... Appeltaart als ontbijt!

Een lekker (wat zeg ik, verrukkelijk bedoel ik eigenlijk) ontbijt hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit ontbijtje was er één uit de serie 'wat heb ik nog, wat moet er op en wat kan ik daarvan maken?'. De appel kreeg ik van mijn buurman. Een beetje zuur was ie wel (zowel de buurman als de appel), maar daarom juist erg geschikt voor dit gerechtje. Niet heel gezond met die suiker erbij, maar ik beweer gelukkig ook nergens dat ik een #healthychick of #fitgirl ben.

Door de appel te bakken in BlueBand bakboter (een pakje dus, want in die handige knijpflessen zit aardig wat water), krijgt het gerecht ook iets zoutigs. Ik houd daarvan (maar dat hoeft natuurlijk niet voor jou te gelden).

Ben je ook zo dol op gebakken fruit? Probeer dan mijn  Yoghurtpannenkoeken met bosvruchten of Wafels met appel, kaneel en granola eens. Aanraders hoor!


Recept voor gebakken appel met kaneel, granola en Griekse yoghurt

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 appel
  • 3 el Griekse yoghurt
  • een handje (of twee) granola*
  • een klein klontje (room)boter of BlueBand
  • 1 tl suiker
  • 1 tl kaneel

* Wanneer je geen granola in huis hebt, voldoet een handje gehakte noten of muesli/ cruesli natuurlijk ook. 

Aan de slag:

  • Schil de appel, ontdoe hem van zijn klokhuis en snijd in kleine stukjes. Een paar plakjes doen het ook leuk op je bord, maar dit hoeft natuurlijk niet.
  • Meng de suiker en kaneel door de stukje appel. 
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appel totdat deze een beetje zacht begint te worden en gaat karameliseren. 
  • Schep de granola erdoor en bak nog een paar minuutjes mee.
  • Serveer het warme fruit met een paar scheppen Griekse yoghurt en nog een beetje kaneel erover.

Eet smakelijk en een fijne dag! 

Reactie plaatsen

Reacties

Helene Teunissen
3 jaar geleden

Lijkt me heerlijk

HENRI mentens
2 jaar geleden

zal het zeker maken

Joyce
19 dagen geleden

Lekker recept! Wat betreft de boter: Het gebruiken van vloeibare botersoorten verdient dan ook de aanbeveling boven het gebruik van harde vetten. Hoewel ook in de vloeibare boters kleine percentages verzadigde vetten voorkomen, bestaat het grootste gedeelte van deze boters uit onverzadigde vetten.