Lasagne met kastanjechampignons en spinazie

Gepubliceerd op 4 maart 2019 om 21:24

Appeltje eitje....Waar die uitdrukking vandaan komt is mij een raadsel, maar makkelijk is ie wel. Deze lasagne met paddenstoelen en spinazie. Een klein kwartiertje voorbereiding en daarna doet de oven de rest. Heb jij mooi de tijd om een lekker glas wijn inite schenken en  met de benen omhoog op de bank te zitten. Een beetje televisie kijken of een goed gesprek met de kat voeren. Met je partner mag ook. Maakt mij niet uit. Ik ben in elk geval een groot fan van ovenschotels. Heerlijk zo'n bordje comfortfood! 


Recept voor lasagne met kastanjechampignons en spinazie

Ingrediënten voor 3 personen (of 2 grote eters):

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram diepvriesspinazie à la crème (deelblokjes)
  • 2 uien
  • 2 teentje knoflook
  • 40 gram roomboter/ 20 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 200 ml warme paddenstoelenbouillon (blokje)
  • 2 el Marsala
  • 4 lasagnabladen
  • 1 el Italiaanse kruiden (gedroogd).
  • 100 gram geraspte kaas (jong belegen)
  • peper en zout

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de paddenstoelen in plakjes.
  • Smelt 40 gram boter in een pan met dikke bodem en fruit 2/3 van de ui en knoflook even aan.
  • Voeg de champignons toe en bak ze een minuut of vijf mee. Ook Italiaanse kruiden en de Marsala mogen er nu bij. 
  • Meng er de bloem door en laat een minuut of drie garen (echt doen, anders smaakt je saus straks heel melig). Roer goed door.
  • Schenk de melk en bouillon in een schenkbeker en roer even door. 
  • Voeg de melk/ bouillon al roerend (met een garde) scheutje voor scheutje toe aan de paddenstoelen. 
  • Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Dit duurt zo'n vijf minuten.
  • Breng op smaak met peper (en eventueel wat zout) en zet apart. 
  • Verhit 20 gram boter in een pannetje en fruit de rest van de knoflook en ui aan. Voeg de spinazie toe en roer tot deze warm is (niet koken).  
  • Schenk de helft van de champignonsaus op de bodem van een ovenschaal. Leg er 2 lasagnabladen op en druk deze goed in de saus. 
  • Schep hier alle spinazie op en leg daar vervolgens weer twee bladen lasagne op. 
  • Schenk de rest van de champignonsaus over het gerecht en verdeel de geraspte kaas erover.
  • Zet het gerecht gedurende zo'n 30 minuten in de oven. 

    Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.