Indiase curry met mango en gehakt

Gepubliceerd op 8 februari 2019 om 10:58

Deze hartverwarmende kokoscurry mag toch eigenlijk niet ontbreken op Mandyandmore. Heerlijk en super snel klaar en daarmee dus heel makkelijk om na een drukke dag toch iets gezonds op tafel te kunnen zetten. Het is gebaseerd op een recept uit de Allerhande. Ik heb de kikkererwten uit het origineel voor deze gelegenheid vervangen door aardappels en gehakt. Allebei lekker. 
De mango zorgt voor een fris-zoet accent in het gerecht en doet je verlangen naar de zomer....


Recept voor Indiase kokoscurry met mango en gehakt

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram gehakt
  • 2 vastkokende aardappels
  • 1 mango
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 stengels bosui
  • 2 el milde currypasta van Patak's
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • 8 papadums
  • handje verse koriander

Aan de slag:

  • Schil de aardappels, mango, ui en knoflook.
  • Pers de knoflook en snipper de ui.
  • Snijd de aardappels en mango in blokjes.
  • Bak het gehakt in een hete hapjespan of wok (olie toevoegen is niet nodig).
  • Wanneer het gehakt bruin begint te kleuren, mag de currypasta, ui en knoflook erbij.
  • Voeg na een minuut of twee de blokjes aardappel toe. Ook de tomatenpuree mag er nu bij. Roer alles even goed door en schenk de kokosmelk erbij. 
  • Laat het gerecht op een laag pitje pruttelen totdat de blokjes aardappel gaar zijn. Dit duurt zo'n 15 tot 20 minuutjes.
  • Voeg de mango toe en laat de laatste vijf minuten mee warmen.
  • Snijd de koriander fijn en de bosui in ringetjes.
  • Schep de curry in een diep bord en strooi de bosui en koriander erover.
  • Serveer het gerecht met papadums. 

    Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.