Zalm met venkel, aardappel en Parmezaan

Gepubliceerd op 13 juli 2018 17:13

Dit recept is niet (helemaal) van mezelf. De geweldige Jamie Oliver heeft er ook aan bijgedragen. Een beetje. Boel. Oké, het is eigenlijk zijn recept. Met een paar kleine aanpassingen mijnerzijds. Dat vindt Jamie vast niet erg. 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 zalmmoten (met huid)
  • 1 venkelknol
  • 300 gram krieltjes (geschild)
  • 4 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • een paar takjes munt, peterselie en tijm.
  • 1/2 citroen (je hebt alleen de schil nodig)
  • een handje Parmezaanse kaas
  • een handje geraspte jong-belegen kaas
  • olijfolie
  • peper en zout uit de molen

 

 

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de krieltjes en de sjalotjes.
  • Snijd de groene takjes van je venkel en houdt apart.
  • Snijd de onderkant van de venkel eraf en vervolgens in de lengte in 8 parten.
  • Kook de aardappeltje samen met de venkel in zo'n 6 minuten beetgaar. Giet af en laat even uitstomen.
  • Snijd de peterselie en de knoflook fijn en giet er wat olijfolie (2 el is voldoende) overheen.
  • Schep de aardappels, venkel en de sjalotjes in een ovenschaal. Giet de kruiden-knoflookolie erover en hussel goed door elkaar.
  • Maal er flink wat peper en zout overheen. Ook de kaas mag eroverheen.
  • Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel deze over de ovenschotel. Ook de takjes tijm mogen erop gelegd worden.
  • Zet het gerecht een half uur in de oven.
  • Snijd de munt  zo fijn mogelijk en rasp de schil (dun van de citroen).
  • Snijd de moten zalm schuin in (ongeveer een cm diep).
  • Verdeel de munt en de citroenrasp over de zalm (goed in de inkepingen stoppen).
  • Haal na 30 minuten de aardappels uit de oven en schud ze een beetje om. Leg de zalm erop en maal er nog wat zout en peper overheen. Sprenkel ook wat olijfolie over de zalm. 
  • Zet het gerecht nog een kwartiertje (controleer eerder of de zalm al gaar is) in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.