Spaghetti met zalm en feta

Gepubliceerd op 26 juni 2018 20:36

Dit gerecht is een variant op een recept van de geweldige Sabrina Ghayour. Haar kookboek 'Feasts' is een heerlijke verzameling van Midden-Oosterse maaltijden. Sabrina (ik denk dat ik Sabrina mag zeggen) gebruikte garnalen voor dit gerecht. Ik heb voor zalm gekozen. Ook lekker. En ik had geen garnalen. Wel cherrytomaatjes, dus die mochten er van mij ook bij. Als persoonlijke touch. Ik ga er maar van uit dat mevrouw Ghayour dat wel kan waarderen. 


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 - 175 gram spaghetti
  • 200 - 250 gram verse zalmmoten (in dobbelsteentjes gesneden)
  • 1 flinke teen knoflook (geperst)
  • 100 gram feta van goede kwaliteit (in blokjes gesneden)
  • 1 el pul biber (Turkse chilivlokken)
  • 125 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • een handvol basilicumblaadjes
  • rasp van een halve (schoongeboende) citroen
  • 20 gram roomboter
  • olijfolie
  • peper en zout uit de molen

Aan de slag:

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hier de knoflook even kort in aan. Zo'n 1 1/2 minuut is genoeg. Zet het vuur uit en laat staan voor later gebruik.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Zet de koekenpan met knoflookolie terug op het vuur en voeg de tomaatjes, de pul biber en de citroenrasp toe. Na een minuut of 3 mag de zalm erbij. Zodra de zalm begint te verkleuren (en dus bijna gaar is) mag het vuur uit en voeg je de feta toe. 
  • Giet de pasta af zodra deze gaar is en voeg de roomboter toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de pasta met de zalm en groenten op een mooie schaal en strooi de basilicum erover.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.