Pasta met tonijn-pestosaus

Gepubliceerd op 12 mei 2018 10:39

Hoewel ik (dat lijkt me duidelijk) het heerlijk vind om lekker lang te kokkerellen, vind ook ik het wel eens fijn om gewoon lekker snel aan tafel te kunnen. En nee, dan heb ik het niet over de afhaalchinees of bezorgbeer...gewoon een lekkere gezonde maaltijd die binnen een kwartier op tafel staat. En dat voor nog geen €2,- per persoon. Gezond eten hoeft echt niet altijd duur te zijn! 


Ingrediënten voor mijzelf, vriendlief en mijn neefje van bijna drie (maar die eet als een bootwerker):

  • 250 gram fusilli
  • 1 blikje tonijn van het merk fish tales (met de hengel gevangen)
  • 1 potje rode pesto à 90 gram* 
  • 100 ml (kook)room
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

* Verse pesto maakt dit gerecht nog lekkerder (zie link).

Aan de slag:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en snijd de courgette in blokjes. De prei snijd ik het liefst zo fijn mogelijk, maar dat ligt er maar net aan hoe jij dat zelf het lekkerst vindt.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan, wok of wat voor andere pannensoort je zelf het prettigst vindt (ik hoef me per slot van rekening niet overal mee te bemoeien).
  • Fruit de ui en knoflook even aan en voeg de courgette toe. Bak enkele minuten mee en voeg de prei toe.
  • Schep de pesto en de tonijn erbij en roer even goed door.
  • Schenk de room erbij en laat nog een minuutje mee warmen (niet koken).
  • Serveer de pasta met de saus er bovenop.

 

Eet smakelijk! Wij hebben ervan genoten, al moet ik eerlijkheidshalve wel bekennen dat mijn neefje zijn uiterste best deed om 'om de groenten heen te eten'. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.