Rode pesto

Gepubliceerd op 22 juni 2018 21:17

Zelfgemaakte pesto is gewoon veel lekkerder dan de kant-en-klare versie uit een potje. Ik maakte al eerder eens groene pesto (zie link) en vandaag stond de rode variant op het menu. Super makkelijk en bijna net zo snel klaar als het opendraaien van een potje. Bijna dan. 

Ingrediënten:

  • 25 gram pijnboompitjes
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 paprika*
  • 2 eetlepels olie
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • een handje verse basilicum
  • snufje peper en zout naar smaak

* Geroosterde paprika geeft de pesto nog meer smaak. Je kunt ook een pepertje toevoegen voor wat meer pit!

Aan de slag:

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren.
  • Doe ze samen met alle ingrediënten in de hakmolen van de staafmixer en laat draaien tot de gewenste dikte/ structuur.

 

De pesto blijft (in een schoon potje met deksel) nog zeker een week goed in de koelkast. 

Rode pesto is heerlijk op een sneetje ciabatta, door de soep of in de pastasaus. Ik gebruikte hem voor onderstaand recept. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.